Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (63),新手請睇#1-2

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
買左 TUF a17 之後最煩係背囊放唔落想帶出街唔方便

大家有冇背囊推介
17 吋帶出街咁癲
點對點咁拎啫,或者第二時搭飛機要用到呢,你懂的
<1.1KG +MX250
仲有好多選擇....
eg. Acer Swift 5 / Swift 7.....
....Dell Inspiron 13......etc.....

仲係8K左右........
待其他巴打補充......
North Face
BASE CAMP DUFFEL - S ..........HKD$890
Base Camp Small Coated-Canvas Duffle Bag(可摺埋) .......HKD$894

DoughNut
Stargazer.....HKD$ 740

North Face 果兩隻就應該無獨立間隔俾NB....但夾响.XX 同XX中間應該OK
DoughNut 果隻就有間隔俾NB.....不過又唔知有無放到17" 咁大....
走佬/入CAMP / 帶NB出行/ 搬屋都啱用~!!
感謝巴打

另 thule 隻 crossover 32L 好唔好? 用過佢其他款印象唔錯
睇個背Pad 同間隔都好似OK....

有少少貴...
你喜啦...
thx much
<quote>
其實全世界都玩緊1kg,但你望下 xps 13 ,好多人DIU緊
Fujitsu UH-X 749g 世一</quote>
https://lihkg.com/thread/2513940/page/2

仲有自帶RJ45頭~!!
i5.....11K
i7.....14K
thx 呀絲打

點解唔轉helios 300 or 我之前貼嗰部 acer? 差少少價 helios 都係好野黎 ~
https://www.amazon.com/dp/B08VKV5WQ1/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_fabc_RK5MX0C64T9F95BWQ5VA
有睇到呢部,又睇左gigabyte aero 17 $12600 好吸引,不過好似5月中會出新一批機,都唔差在等等。
Fujitsu係lenovo旗下
想問下samsung galaxy book pro 360香港出唔出sim卡版本?如果等sim卡版本是否不智
垃圾黎
唔會入list
死貨要搵人sell
想買部用嚟打program為主
可以唔使打機 budget:<15K
但最想係夠輕可以平時拎出拎入
睇緊surface pro 7
想請教大家 有咩推介
我諗我都會選佢,amoled應該真係慳電,
對顏色有要求真係無得輸,係打字個mon會搖係最大drawback
想問下大家,電腦無usB 位,大家會用咩 滑鼠?
首先會買個Type-C USB Hub???

另外呢隻Microsoft Sculpt Comfort Mouse
都OK好渣手~
見到有人少筆直就買iPad,但番學做野真係用notebook方便d

想問下大家4000-5000筆直嘅文書機,唔洗太大mon(成日拎番學用),唔要大陸做,除左Dell Inspiron外,仲有無咩推薦?
咩機咁垃圾連usb都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞