Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (63),新手請睇#1-2

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
呢個spec 四月頭果陣...八千左右咋~
最平7700,over 8500唔屌A15啦
有雙replaceable Ram slot + 2280M.2 slot@1 + 2230M.2 slot@1
Dell Vostro 15 5515 / 14 5415都ok

兩部你都可以加Ram
15有兩個M.2 (2230 + 2280)
14得1個

唔夠自己換都得
5000都冇乜邊部好過Dell Vostro,有都係支牌
而家出緊去拎G533QR
日森啲電腦係直送呀,不過有啲唔係免運費
之鬼巴想update 下資訊,如果over 8500 又唔過10000除咗helios 300 重有咩選擇?
香港dell好心就炒左班sales啦
問佢部G15 5510 RTX 3060嘅GPU wattage係幾多都答唔到
仲叫我去問technical support
返而問返US Dell就答到我係115W+15W
Ryzen版先有130w 香港未有
唔係喎 我琴日問intel版G15 佢答我係115W+15W喎
唔通連US dell都搞錯?
咁度度唔同掛 你睇評測穩陣
Intel版係80
Intel版得80
支那仔一早玩緊
現階段冇
一黎加晒價,二黎冇乜廠refresh 呢個8000-10000價位嘅機

新Ryzen 5000 + 3050Ti A15 Amazon未上,Nitro 5 H45+3050Ti 又要月尾
全數回。嗰時未出貨,信用卡只係hold 住條數。話就話幾星期,但我大約一個星期左右就回到
咁佢的確係支那出廠直接寄過黎喎
啱啱好無手制拎
dell i5 果部o唔ok?
你部係ideapad 可能或者應該會快d出到貨既
但如果你訂既係legion pro 5 呢d hit 爆款真係勸你唔好訂喇...
有教育價平都係咁話..要你等L到2046都未拎到機
見好多好彩4月頭訂果批人好多大約4月尾就收到貨
之後4月尾訂就要等下1水貨..要8月cls+岸鳩鳩,個fd 已退訂
邊部i5先?
部部都有i5喎⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞