Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (63),新手請睇#1-2

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實偷mac address 可以做到咩野
如果隔離屋用, set router password 之外, 我可以點防止資料送支?
搬屋
係呀,無得好似desktop 咁自己搵料砌,你最多搵條list 想要咩cpu, ram, 幾多儲存空間,咩display card, 要有咩port, 要咩mon, 再搵市面上有無邊間廠有賣一部啱你list 既laptop
莫講話咁做on9, 連隔離係咪用屌米我都唔會知啦
睇左個review samsung為左輕所有野都有偷薄,薄到touch pad就咁按機身和機身背面都會click到。
但個super amoled真係堅正既
dell網頁啲大陸人客服
問佢notebook mon資料佢叫我睇設定和規格的文件
我話設定和規格的文件有幾種mon,例如NTSC 45% ,光度 250 nits
sRGB 100% ,光度300 nit,你網頁係買邊種,定兩種都唔係
佢唔撚識答擺低個平三百優惠就走咗去仲自己斷埋線
如果接受到13吋,5310會好啲,個mon 嘅色域同解像度會好啲

你普通文書i5+16+Iris Xe 就夠,唔洗MX450
如果每三個月就搬一次屋
咁買desktop定notebook好
其實Dell 官網有寫,邊隻300(100%sRGB) / 250(60%)

冇寫=250
你唔介意將部咁重既desktop 同mon 拎黎拎去又要setup 插返晒啲線先用得咪照買desktop
我講係個客服應該答到我,而唔係走咗去自己斷線
我普通街客點知冇寫=250,=NTSC 45%遮
緊係問清楚佢啦
個客服有責任答到我個播
打份工姐
好多時都答唔到架啦
Google 過冇咁貴喎
所以lenovo國際版/強國版控制軟件都完全唔同
有得簡黎砌
藍天公模咋嘛
https://www.xmg.gg
應該都好多人買嚟掘礦
但炒價食張3080 好過買laptop 掘
Latop掘礦=on9
好難返本
真 你買張卡 張卡二手放分分鐘唔洗蝕
Galaxy book pro有咩缺點,有無人屌醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞