多年冇聯絡,發現屋企人家道中落

825 回覆
5229 Like 134 Dislike
樓文開得po
啫係佢有啲心軟
家建斷

家庭問題建議一律斷絕關係
睇嚟你阿哥真係有中產老闆命,衰鑊金都有你條救命草
咪同班廢老當年俾中共迫到要游水落黎走難,依家又個個愛國愛黨一撚樣囉
我都明.. 但人大咗有時真伙要識放下仇恨
睇吓自己想成為一個點既人囉,付出少少時間同錢可以幫到個姪女,等佢都知道自己有個姑姐錫, 大個變mk 同埋出去瘋狂搵sp 同人扑野求安慰既機率可能真係少好多
一係幫, 一係就完全唔好幫
得閒同老母飲茶係偽善晒撚氣, 純粹係自己個人滿足
同老母飲茶食個包就輕鬆, 到老母健康出問題, 樓豬就會潛返水
樓豬個心態就係晴天派遮落雨收遮
樓豬生仔之後, 到時又上連登開post問點樣可以要老母幫手湊, 又可以同廢兄保持距離
收皮啦
最憎d 仆街話 有血緣關係。
大撚晒啊?五歲細路女同佢老豆夠有血緣啦,咪又係殺死佢。

有血緣就一定要幫,一定係好野咩
關係係靠愛來維持,友情,親情,愛情。
同屋企人乜情都冇,何來有愛
唔洗幫
樓主已經講咗冇支援冇栽培
但樓主初初想搵返屋企人又唔係想靠屋企
有時唔係個個屋企都係為人著想多過自己
可能樓主細個見識過佢屋企人幾自私先驚左
都真係冇答案
只可以話自私冇罪
你接受到個代價就ok

樓豬加油
你又知佢而家冇人錫? 冇人教到佢功課姐 唔代表屋企冇錫佢喎
切肉不離皮,本來唔知好地地
多接觸後家人有要求又好難抽身既
始終你返得去都證明一家人唔係有仇先離家
有能力就幫下姪女,大人食自己
人地冷血變態你又要跟咩 笑咗
認同x2
千祈唔好幫你個垃圾阿哥
絕對支持,要比父母知道佢地既選擇係有後果

你種咩因就得咩果,今日行得出屋企就唔好要人送終
點會
條自私精只係上黎連登搵認同感
佢成堆字兩句就講晒
僧人富貴厭人貧, 連登仔說對不對
姪女應該幫,小朋友無罪既
其他人就睇你個人
唔好幫啦 幫乜 佢地點對你
你幫得一次就有下次
幫幫下唔幫就係你冷血無情
諗清楚接唔接受到第二次斷親
有福同享 有難同當
成句野不可分割
有時呢D陰影係需要healing
雖然未必係你理想中嘅反應,但起碼做咗,唔洗到老都要想當初
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞