多年冇聯絡,發現屋企人家道中落

825 回覆
5229 Like 134 Dislike
中国人思想就死撚開啦,冇隔夜仇係定律嚟?
幻想下好喇天倫之樂
擺明為咗R樓主著數,呢啲人只會越嚟越過份

遲早你中六合彩四十蚊都話你唔分一半俾佢地
天倫之樂?再反多次面就有
見到呢個post堆愚孝撚
再望下五歲女童虐殺單野
原來真係會有人唔個父母可以仆街到咩地步

btw 樓主開完post又唔update,成堆人嘈交嘈十幾頁係jm9
當年佢地風光有無幫你?接濟你?
無既話 我係你我只會幫下個姪女~~~~
D大人野佢地自己搞店啦
其實 老套係講 屋企人幫得就幫
但係 樓主係冇責任既
佢地屋企人連搵都冇搵樓主
唔好話邊個主動啦
但唔覺得樓主屋企人有想搵佢
一搵就係要幫手補習

有時食下飯 就算啦
再多了負擔 只會令大家更唔開心
On9仔黎
得閒返去探下屋企人食下飯就算啦 最多斬大嚿啲叉燒返去
咁咪心安理得囉
要自己仔女第時養返自己既連登仔
我勸你地唔好生害鳩自己個仔女啦
每個po都一定會有假膠出黎扮唱反調 跟住成班真心膠
你真係覺得父母生得你出 基本養到你 但無比資源培訓 係"正垃圾?"
呢D基本責任黎
如果佢老母話冇錢食飯咪一個月俾返幾舊水你食飯囉
夠未?
阿妹 可唔可以做雞幫下個阿哥
咁支援裁培係咩?
你都白痴
未養到18歲犯法呀
根本樓主先係偽善果個
原本想修保關係都係出於滿足自己情感需要
自己過得好就想更加圓滿
點知發現有機會累到自己就0秒落閘

又何苦呃自己呢
唔好成日睇埋連登果啲極端例子
一要付出就係愚孝先得架
當然樓主同佢地關係咁疏一定有原因
所以如果一早都唔當佢地係家人
就唔好搞咁多野啦
死撚啦開啦
毒步狗又玩膠
係社會生存咁耐,唔好期望每個人同社會所設定既原生家庭或者功能一樣,然後離地咁比同一個所謂美好既公式答案就覺得中肯或者幫到人。

依兩日已經有5歲細路女新聞講到唔係人都咁好彩係保護網入面,現實社會複雜程度係仍然有無數不幸既人係保護網以外。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞