多年冇聯絡,發現屋企人家道中落

825 回覆
5229 Like 134 Dislike
可能我講得唔好 放個仔入學校 係當學校係托兒所個個意思
夠鐘就扔個小朋友去學校 唔洗理佢
諗返我細個 都係有接送我返幼稚園嘅
小學就有兄弟姊妹同一間讀 一齊行返去

見你講啲野真係同我一樣
依家佢地就想收成期想我俾多啲家用
點都好
我覺得係仆街既 當然你老豆老母都可能係仆街 唔代表你呢個行為唔仆街
不過人性係自私既
又知人地洗腳唔抹腳?
幫得一次就有第二三四五...次
你自己諗
一黎就講錢咁功利
我就建議連家用都唔撚俾啦
I know that feel
由細到大都俾人打大
無同苦就想人同甘
唔好講到咁儘住
人有三衰六旺
呢刻你好景唔代表永遠
何況你未生小朋友
玩吓手第日有事要你媽幫手睇睇小朋友
到時要求返佢轉頭
養大仔女係父母責任嚟
more than 養大先叫做栽培
搞清楚先啦
你唔係敏感,講到自己咁好聽,你係小人之心
放心,你已經成為左下個目標
人窮思舊債,你仲要送上門
如果唔想做完醜人再反多次面
咁不如一早決絕d
依家樓主細個果陣冇屋住,冇衫著,冇書讀,冇飯開?呢d唔係養?個撚個以為樓主一出世就去左孤兒院,老豆老母冇養過佢咁
你男朋友咩背景先
黃既就幫少少
藍既由佢地
從來無人要佢埋單,成班人都想像力極豐富,只係個婆婆心痛個孫無人教功課先叫個姑姐幫個姪女補下習,從來無話要樓主一亳子,除非樓主覺得幫姪女補下習洩補習費咁撚恐怖啦
正解!
咁佢老母依家冇屋住冇衫著冇書讀定冇飯食?
又係啲戇鳩重男輕女家庭,個女生活不錯就要應該幫下個亞哥

你亞哥中產時又做過啲乜?

應該呢兩個字綁架咗幾多人情緒

本身自己努力生活

就係因為應該兩隻字去倒貼

真係人唔笑狗都吠

要睇就睇佢哋點對你

對你衰都一尾狗衝去幫呢啲叫犯賤

因為應該嘅,所以佢地用完你即棄呢個結果都是應該

人哋個女都係咁啦,隔離李太個仔都係咁啦
咁可能我因為有你哋嘅基因,所以冇辦法好似人哋咁聰明啦

考公開試想喺屋企靜靜地溫書都唔得,一放工番嚟開大個電視睇TVB 話落去自修室溫書,佢就話你扮嘢去玩,話有枱有櫈就可以溫書啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞