多年冇聯絡,發現屋企人家道中落

825 回覆
5229 Like 134 Dislike
咁最緊要嘅係你覺得係生舊玩具出嚟
第時你生仔都係咁諗嘅啫
如果生仔養大完又話要仔養 攞哂兩邊著數咁都幾賤
其實你覺得 咁樣真係做得啱?
唔使理佢哋
外國人係靠愛來維持關係,唔係靠血緣

工作上見太多呢D父母,未理解生兒育女要付出D乜就亂鳩咁生
生完又怨「兒女債」,付出少又想回報高
最無辜係D小朋友
你鬼知佢地背後條數幾大?
認真出黎認頭=乸屎上身
究竟咩事搞到要斷聯繫?好似都大獲野
教下功課囉~~
仲停留緊廢老思想?要個仔養返轉頭做乜鳩?你有心湊細路既,佢感受到就日後成材都會孝順你架啦。另外,想人養既廢柴自己唔識為自己退休打算?
連登真係好多愚孝撚
你咁樣又橫行霸道咗少少
我覺得佢哋屋企對樓主都係仆街 重男輕女
點都有啲養育之恩㗎啦
奶粉錢食飯錢嗰啲佢屋企人都有出掛 又唔係必然嘅
樓主還返嗰啲 個心咪再心安理得啲 大家冇拖欠咁樣咪仲好
真 生個仔出嚟養佢呢啲係基本嘅責任
而家係佢哥一個賴嘢 關樓主咩事 佢哥又唔係對佢好
如果一個屋企人衰要全家埋單嘅話 咁我咪好唔得閒
生得
就預自己不求回報
希望同祝福佢開心健康
維繫的應該係愛 唔係重擔同所謂的責任
又放養 一聯絡返又係要你幫手 暗示啲錢銀野
樓主想個心好過啲咪每個月買下生果比佢食下算啦
比家用都多撚左 一比就上身 叫你愈比愈多 到時養埋阿哥一家 你就知錯啦
sor 我見連登仔個個都咁絕情
以為啲父母鍚佢哋都會咁

原來連登咁多屋企關係咁惡劣 計錯哂
點叫放養先 唔俾你讀書食飯?
唔好理佢地
唔摸耳
點解要幫? 幫都on9
D講咩話晒一家人,話晒係你老母嗰d, 肯定唔係俾屋企放養大
修補關係好事黎,
金錢上小心d就得。
老實講都係俾多啲多方面思考比樓主
對樓主冇壞嘅 佢咁大個人自己都識諗
同埋好大機會今次樓主唔幫 之後都冇得後悔 可能已經冇機會再修補關係
最緊要個心舒服就得
老人家係未必識講野 但如果佢真係關心你 應該會識問你

平時返工辛唔辛苦 要成日加班? 壓力好大? 啲同事好唔好人呀 而家經濟唔好有冇影響你份工呀 平時係咪成日出街食 有時間自己煮吓啦 平時早啲瞓啦 男朋友對你好唔好呀 佢父母和唔和氣呀

呢類問題
仲要老左唔好成為仔女既負擔
養育之恩?
自己追上啲睇post
唔好成日下下講嘢咁攻擊性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞