[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
咪係囉,艾倫清楚咁講佢就係要殺80%嘅人令世界被佢震懾,就係睇度未來阿敏會係和平之路嘅必要人先咁做
唔使將艾倫變成一個咩都唔肯定,唔知做緊咩嘅傻仔
個結局都載哂頭盔,全世界死左8成人,變哂班友做救世主,但又係咁講將來係點冇人知

而艾島都變撚埋軍事國家,左膠明仲係嗰啲「相信未來」「相信艾撚所相信的我們」嘅左膠大愛諗法,真心想睇10年後艾島比全世界軍隊踩平殺清光
調查兵團奉獻出自己嘅心臟
結果艾撚因為冇女溝就嬲到毁滅世界
然後104班傻仔同仇人bbq
其實有冇巨人點都輸,時間問題
一架戰機射撚死巨人
仲要幾十架,幾百架,但飛巨得一隻
傷害讀者
配合巨人主題:繁𧗠
艾倫:我想屌女
所以突兀先係最大敗筆
個theme冇變
尤冇可能鼓勵三笠因為尤喺三笠殺艾倫前睇唔明愛同自由嘅關係
所以全世界屌撚緊佢
啱 鍾意呢套野嘅人都係時候放低
有冇人覺得其他位冇乜問題 係
1.開地鳴個目的原來鳩流流
2.艾撚變咗死毒撚 無啦啦又想佔有Mikasa
呢兩個太震撼令我無視其他位

如果係 艾撚一早已經預視一切 知開地鳴係想點 删走J Mikasa呢個核凸位會好好多
呀創又食死人饅頭
艾撚成功毁滅世界
撚曬104同瑪雷
大家係睇唔明就屌咗先
宜家個做法同馬萊英雄編故仔一樣
到咁上下換代 有利益關係又會改故仔 歷史又會重複
劇情還劇情
但點表達出嚟又係另一樣野
艾撚人設節奏90度失速直插咁崩
其他嘢又唔解釋清楚

屌佢啦
就咁文字表達係冇野啊,大把人咁估,問題係諫山創成個表達方式就係艾倫其實都唔清楚自己嘅計劃,只係要滅世要搞到咁
艾倫同三笠嗰段真係太突然,寧願冇咗呢啲咁嘅野直接用隻雀綁頸巾啦,使咩搞到艾倫要強制用愛綁架三笠咁
我自己覺得其實真係唔差
作者可能想講返艾倫都係想屌米卡莎個閪呢
唔係大魔頭 都有諗過放棄屌閪
比班朋友唔洗再為巨人戰鬥
艾倫咪講左睇到結局然後順其自然,中間好多野佢都唔知,例如始祖點解揀mikasa
我估佢係想講命定論定自由意志同時存在掛
追左咁耐 虎頭蛇尾 爛尾到咁樣好垃圾
Yeagerists大崩潰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞