[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
睇完139終於可以

屌你老母諫山創!
就算自己係艾米黨都接受唔到
實在係鋪排得太少
我一直都覺得艾撚係對mikasa 有少少意思
但因為自己短命加大局為重所以唔諗兒女私情
佢向阿明爆發自己對mikasa 嘅情感都明嘅
因為對方都唔會記得段對話
但講到艾撚內心原來係咁撚鐘意就唔多接受到
太突然
國家層面, 留開放式結局都算有說服力
但有名既角色個個都和解到又太假
同埋唔太鍾意個個自動會感謝艾倫,
前面講左咁耐人只要有個體意志, 就會互相傷害, 互相憎恨
然後艾倫就2揀1, 選擇唔犧牲個體意志 ( 唔係話佢純粹自私, 避世都係佢想要既, 不過佢呢個"個體"認為保護同伴同佢既族群更重要)
但最尾竟然係咁順利, 識佢既人都感謝佢
分析得幾好. 睇返前個幾集佢地睇到班難民, 諗到要滅世佢都好難過, 難過到要同個細路係咁道歉

反而今集一貫地返返去理解返eren 去完牆外後點解變撚左個大仆街, 原來係中二病末期發作 (一路睇都一路睇唔到eren 變化個轉折位)

雖然同我幻想既結局有d 出入, 不過ok 啦
真係改咗結局
覺得進巨有睇到未來能力呢個位搞到兜唔返
但偏偏呢個位牙創舖左好耐
命定論咁仲有無自由意志
係坐船離開艾島去基地整飛機途中
傾完計就洗走佢地記憶

呢家個勢唔係島同世界講和
而係世界聯合政府去同島議和喎?😂
島都軍國化,唔撚驚你打過黎咁。
出面死左八成人
軍隊都俾艾主席滅晒
可能驚島出黎打鳩佢地多啲。
之前設定係話會將巨人之力轉比新生bb
原來係假嘅

Floch 同葉卡派同志居然為咗艾倫呢條懦夫小丑而死
最尾個頁唔係個BB 咩 ...
又唔係阿明佢哋殺 佢本埋條命出嚟救你為乜 佢大可以唔理你 喺佢哋眼中佢哋=Willy
其實我估唔到巨人粉對諫山寫感情線有咁大信心
本身寫友情都唔係寫得太好
五十幾話果時, 講到艾倫好驚十刃會死, 係得一個鏡頭幾個對白
創狗條反社會人格係咪冇鍾意過人呀
點解要咁急完 整多幾話解釋多D仲好
???
啱啱成族人係面前死?
你係咪睇漏左幾期?
係艾人提個班軍佬要走佬㗎
跟住就一班人軍佬+艾族平民退到去空軍要塞
要殺就一早殺左。
成堆人啱啱仲係無腦巨殺緊人呀
當日艾撚夠係坐完高達打巨人 被人問同一個問題
點解會完全唔同
去左邊?
我為我尊敬過isayama先生感到羞愧
我寧願成班人圍住eren講おめでとうおめでとう
一個地鳴篇+結局嘅痛苦掩過晒前面帶嚟嘅精彩
想穿越返去一拳打死補巨人嘅自己

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞