[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
我最中意嘅petra就噉死撚咗,希斯特莉亞就噉畀個仆街路人農夫中出搞大個肚

諫山創你好嘢,我一個petra推同艾希黨就噉畀你搞到喊撚咗
咪街邊路人
可唔可以唔好再quote #14
事關真係好長
On9 但都叫做符合劇情嘅..... 你一路懦夫懦到尾我反而覺得fine

而家個個都符合劇情㗎不過,如果艾撚係精神分裂的話
一句推翻晒我諗得佢做得出
原來所有嘢都係為艾撚私慾而鋪排
母豬
爛尾黨
- 人物角色崩潰 艾倫角色被毀
- 艾倫個未來視角太多bug 改變過去係想點
- 最尾先交代人物動機 但20頁略顯不足
- 對話膠化 部分甚至可以略過(信紙香味etc.)
- warriors繼續生存 讀者情感難以接受
- 世界局勢描寫得太模糊 太兒戲
- 有好多重要內容冇講 好多時候要讀者鳩諗
- 近咦兩個chapter先話艾鐘意米 劇情太快
- 全世界淨係得米知道愛 可以滿足始祖點諗
- 調查兵團同耶派嘅死變得滑稽 淪為笑話
- 個雀仔想點 係咪感動位嚟
- 之前太多打戲 文戲不足 139對話係彌補唔到
- 歷代巨人其實可以ship 創哥想要場面但無謂
- 艾可以控制Dina唔食貝仔但唔食老母控制唔到
- 價值觀問題 班人罪有應得 但老豆冇事仲有仔溝
頭幾行係直接回應緊你
只係後面兩行講緊呢度d人既genearl behavior姐, 我真係估唔到會有人睇唔明囉
係呢度討論係咪要講到好白d人先會睇得明?
專黑鬼滅嘅人,用粉係因為熱烈嘅程度同fans差唔多,但講啲嘢全部都係話鬼滅有幾差
依個應該係台灣網絡用語嚟嘅,當然支那都有用到,但香港有冇代替到嘅字?
歡迎賜教
艾倫:嗯……你們活下來了,就能成為全人類的恩人吧。儘管是“島上的惡魔”,卻背叛了帕拉迪島,守護了人類。在這個世界上會成為最受尊敬的存在的。

你唔係為左幫朋友攞張綠卡 搞咁多嘢呀
創哥會比你地唔明艾撚諗咩? 成班FF黨
整合得好好
咪撚再理條on9仔
起底玩原神都知咩料
艾撚真係想報復的 但又要救朋友
我一直都以為艾撚對mikasa係親情加少少男女之間嘅愛,至少唔會係戀愛嗰種,要講戀愛都係艾希啦

我唔係因為結局唔係艾希而嬲,而係噉樣搞法完全亂晒,你話一開始畀多少少集數講佢哋之間嘅關係就話啫

其實之前都有幾幕睇得出艾撚對mikasa係有少少意思,但至少喺劇情嚟講有戀愛線都係艾希而唔係艾米

唉屌,都唔知自己打緊乜鳩

依個結局你畀艾米黨睇都會覺得戇鳩
仲有ymir 果part 交代得唔清楚,蟲都係

咁咪好囉, 可以清楚睇下大家想要d咩
但係關鬼滅咩事
你話呢度大部分人ff 過多先唔滿意結局
咁你答上面唔滿意嘅地方有邊到係ff 過多?
清有心到
hater? anti?
利申真係唔識隻字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞