[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
創哥有心玩誤導,點解又係BBQ結局
係寫實就開咗槍啦
仲同你講咁多
創狗反社會/反人性片段
https://www.youtube.com/watch?v=HfSot118nOg
話自己一開始畫漫畫為左搵食
讀者欣賞你所以比錢你
然後你真係走去傷害讀者
你條友真係食屎大
姐係又係只要肯開聊天室, 就可以互相理解果d鳩屎野
富野寫反戰故仔都唔係咁處理
阿寶同馬沙就算幾了解對方都係會繼續打
馬反推石係需要一堆人付出代價, 同埋背後有一堆角色繼續仇恨對方
巨人就係 認識既人全部都做到fd
一套用左十幾年黎講"唔係你岩, 你善良(善良都唔代表岩), 就會有好結果" 既故仔,
我會期待多少少
嗰段情喺三笠暫佢個頭嗰陣已經講完
巨人之前要死人唔會留手,馬可,韓吉。
估唔到一堆人變晒無腦巨一個都唔洗死,一集後又變番人
當初公開依頁會係最終回嘅分鏡仲以為最後班人真係得到自由
原來只係回憶返艾倫老豆生完艾倫抱住佢講嘅野,仲係牆內人嗰陣有乜撚野自由
創哥根本兜唔撚返呢幕先求鳩奇咁加插入去
仲要好加唔加加喺中間昆鳩人
清講得幾好,好同意

其實艾倫心一直好複雜,佢既唔想自己同伴死(夕陽下:唔想任何一個繼承,重視你哋),又唔想島外人死(131中東仔)

其實我個人覺得各代進巨嚟講,由始至終都係畀艾倫引導,根本唔係為複權,「首先地鳴,引導全世界殺佢,引蟲出來。因為始祖2000年嚟等緊嘅係Mikasa,所以最後由Mikasa 殺艾倫,始祖就釋懷,達至剝奪所有艾族巨人之力,Armin再做英雄」呢個plan。

咁樣就會有呢個選擇5,所有同伴唔洗死(除咗莎夏最後會死),又唔會殺哂全世界所有人。
咁樣?
可唔可以出返個外傳結局我想地嗚成功
艾主席卸下巨人既包裝,依然係一個on9仔
就同民族復興既包裝退下後,維尼帝依然係on9仔
全世界死鳩晒仲好過而家
為作者講句公道說話.
其實結局幾貼地. 世人只係一味想將ff嘅嘢 平時做唔到嘅嘢 投射到電視 電影 電腦 上面.
你覺得唔好睇 係因為太貼地. 離地先精彩 先過到心底裹嘅癮.
照咁睇 其實我幾by作者.讀者要嘅係離地 ff. 作者捉住呢點 一開波已經話 ending會hurt讀者.
最後回應埋 艾撚都只係一個...追求自由嘅奴隸。

冚家被地嗚 笑死
本來以為套野個結局會係咁,探討自由意志,點知變BBQ
依家諗深一層 13x有段historia生B
個段係咪可以唔洗畫
死左8成人都算係咁啦
蟲唔知做乜鳩
ymir只係個病嬌
而由頭到尾阿撚都只係個中二病on9仔
所以有絕對能力都救唔到世界
條蟲條線好似一下子冇左咁
到底大大格畫女皇生B係做咩
122-137 地鳴篇
138 蟲蟲篇
139 戇鳩男主叫春篇
有冇人有日本仔論壇既反應?

唔想一面倒淨睇到連燈仔屌,之後發現連燈牆外既世界原來激讚好評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞