[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
班死毒撚都幾撚煩

艾倫為左消滅巨人之力滅80%世 仲要之後繼續打都唔滿意?
但我覺得艾島軍國主義化,會更被人斷章取義,強化諫山創實際係日本右翼主義者既論調。但返到現實政治,鬥爭、軍權、外交力量先係生存之道,冇左巨人做 bargaining, 世界冇左80%人口,咁擁有最少損失、軍國化既帕島就變成左新世界既美國
中二病on9仔得到拯救世界既能力
最後搞出一坨屎出黎

仲要連自己D屎都唔執就死鳩埋
全世界多得你唔少
絕育plan都有bug
保有力量即係代表未來都有機會推翻
王族都無咁快生得夠後代
同埋呢段感覺係為令讀者更難過而加落去咁
Mikasa親手殺死自己最愛嘅人唔夠爆
原來艾撚都好撚鐘意佢架,但佢地一齊唔到
而Mikasa仲要一世都唔知
好多野冇交代好?例如之前話巨人之力持有者死左而唔係俾人食,係會randomly assign俾另一個艾人? 但而家咁樣死全世界冇晒巨人之力?
大家可以想像魯魯修行零之鎮魂曲
過程比朱雀打柒完之後
成塊腫撚左之後 喊曬口同佢講 我唔想死
我好鍾意卡蓮 我想佢以後只鍾意我......
忽然覺得夢結局都唔係咁差
最尾alliance面對艾島人而唔係牆外人都好清楚交代島民唔係正義使者
不過想曲解既人就會曲解
其實地嗚同bbq結局一樣咁on9
最緊要係交代好艾倫同始祖心理
同埋收返堆伏線
但最後全部都柒晒
艾倫同女王個logic爆哂炸
我唔會接受你得返13年命做生仔機->我去滅世一勞永逸->你去俾個路邊mk中岀幫我拖時間啦->啊其實呢就算你變獸巨最後都變得返人

我都幾肯定作者最後三話有大改過劇情
其實啊撚係咪一早知解除巨人詛咒既方法?
因為艾倫最終目的唔係滅世,而係製造滅世假象,由自己人充當英雄,係弗羅克班追隨者自以為艾撚要滅世
屌真係接受唔到
呢度究竟jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞