[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
其實最後寫條蟲入面有人就係尤米爾會唔會好啲 依家好似無解過條蟲
佢撚有斬斷
頭幾頁咪話 應該唔會咁快比人報復 ....應該...
所以我睇個陣選擇重溫大劍唔入坑係岩
本身想開投票巨人定噬謊者神啲
而家是咪可以慳返
係喎,有啲似,最尾都係男女主角其中一個滅世之後另一半親手殺左佢
其實情報影響好大出啲唔出啲
同睇熟肉一氣呵成理解會唔同
大劍正好撚多,唯一係個男主真係好撚冇尻用,雖然唔係佢錯
唔記得
覺得佢受好多苦
想比佢解脫
事實證明兵長柒咗

不過團長唔死可能依家就係我哋嘅恥笑對象
所以死咗都係好事嚟
起碼保住個形象同地位
Floch
仲有梟同老豆講數點題嗰集都神
不過依家睇返就
GABI萊納唔死有咩問題,
佢地既矛盾係露營嗰晚已經傾完,
唔係你憎一個角色就要作者寫死佢
講還講唔好人生攻擊

以後要望清楚係咪死處男寫的作品先開坑
弗洛克 跟撚咗個弱智大佬
更正,係滅世滅咗80%。
有缺憾既主角先好睇
剩係想睇主角好型好cool料事如神情場浪子不如睇返後宮作品
依家睇返其實個結局係咪即係話艾倫由頭到尾都無諗住解決條蟲,只係想將仇恨集中係自己度跟住推阿明一班人上去做救世英雄,而條蟲被解決只係意外咁啱俾米卡莎搞掂?
比喻得好好
創狗擺明撚狗班覺得艾主席係神嘅Yeagerists
呢點我幾欣賞創狗夠薑咁玩
要分翻開
諫山抵屌唔係因為劇情走向
(淨計三笠 尤 條線)
定因為 太突兀
爛尾黨
- 人物角色崩潰 艾倫角色被毀
- 艾倫個未來視角太多bug 改變過去係想點
- 最尾先交代人物動機 但20頁略顯不足
- 對話膠化 部分甚至可以略過(信紙香味etc.)
- warriors繼續生存 讀者情感難以接受
- 世界局勢描寫得太模糊 太兒戲
- 有好多重要內容冇講 好多時候要讀者鳩諗
- 近咦兩個chapter先話艾鐘意米 劇情太快
- 全世界淨係得米知道愛 可以滿足始祖點諗
- 調查兵團同耶派嘅死變得滑稽 淪為笑話
- 個雀仔想點 係咪感動位嚟
- 之前太多打戲 文戲不足 139對話係彌補唔到
- 歷代巨人其實可以ship 創哥想要場面但無謂
- 艾可以控制Dina唔食貝仔但唔食老母控制唔到
- 價值觀問題 班人罪有應得 但老豆冇事仲有仔溝
女皇被中出根本毫無意義
臨尾D鬼魂出現 ,呢D煸情位好難頂
成套野 MIKASA 打生打死 得個吉
反而 讀者 最想佢地 陷家產果D GABI 萊納 GOOD ENDING
開頭以為女皇個B係投胎用點知原來真係用黎拖時間唔食吉克住咁簡單

班仆街有好下場我都唔happy呀
不過呢個立場問題
我指唔差係客觀劇情邏輯上,主觀就梗係含球剷滅左聖母團最happy

萬能key
邊度有139睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞