[4月9地鳴] 進擊的巨人漫畫139話 - 等候區(8)動畫黨快啲退坑

1001 回覆
99 Like 7 Dislike
咁不如由第一點講起
- 人物角色崩潰 艾倫角色被毀

可唔可以補充下?
我唔小心解埋鬼滅黑粉,唔係就咁解黑粉,sor 講鬼滅係因為之前成日都鬼滅vs巨人,即使巨人爛,鬼滅都唔會係神作
牙創係咪失戀痴左線從來都唔覺得艾倫咁鍾意米卡沙
可能比老婆
邊到有韓肉

生還確認
但大家嘅死都毫無意義
點解鬼滅會俾人當神作
睇完生內再睇埋中英文翻譯,個結局唔三唔四,你話係好結局而家得番好少人然後和平共處,只係暫時可以咁講,可能他日人地番來報復都得,因為帕島既資源人地仲想要,分別只係再冇巨人咁解。而家仲要無左巨人圍牆同地嗚既阻嘛力,要打帕島仲易左。島外科技仍然領先。

仲有,個結局只係交代部分人在生咁解,係咪幸福有保留。始終仇恨仲係度,同埋進巨好似冇一對couple 係最後成事(艾倫&米卡莎、馬洛&希琪、傻瓜夫婦等等,呢D係陰陽相隔),稍微好少少係阿爾敏&亞妮、讓&皮克等等,但最後有冇一齊都唔知,只係兩對都在生,亞妮同皮克仲有係大部人唔想見到佢地生還既,當然唔少得賈碧。然後兵長,同期戰友(Excluding the few class 104 remaining)死哂,得番自己一個,右眼失明仲要坐輪椅,不如學艾爾文解脫好過。仲有奸果邊馬雷果面D人好似outcomes仲好境過忠果邊帕拉迪島D人。除咗法爾可,其他馬雷戰士值得更慘待遇,殺帕島居民同團減調查兵團之後冇事?點對得住Petra 佢哋。吉克艾倫填命,Annie Pieck 起碼死個老豆la。寧願滅世好過,而家仲有手尾。

艾倫阿爾敏告別同米卡莎果度係幾感人既,仲之個結局都係sad。

而家唯一希望係動畫可以喺結局加D減D,結局交代多少少野。
票房,紅到出圈
:好彩我哋唔洗俾牙創撚
多mk跟風就神
我已經唔想再打論文 你搵人答
仲理佢

里柯:成班傻9
痴撚線結局
屌你老味 鬼滅都好過佢
艾倫:在門那裡,貝爾托特沒有死。
阿明:哎?
艾倫:是因為,我放任了她…(戴娜)
(p11)
阿明:艾倫。
艾倫:啊啊……

多謝晒 孝子艾倫 我訓覺先 太攰
當然
既然地球之癌ching咁trigger當然係由佢答
大家千祈唔好劇透呀
我等緊成班人崩潰果個樣架
如果戴娜做超巨,再搵老豆開地鳴
咁成個故事已經唔洗做了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞