[音響撚]音響HiFi討論區(10)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
呢隻好似水洗之後可以回復粘力,重覆使用

屋企有隻正方型,但擺咗喺度冇用過

攪到今晚想試下
但係清會唔會唔啱band sound,好似dali之類個低音都比較假,同埋個密度唔夠
無bass 但矇
第一代貨尾係呢個價
我唔知關唔關amp事,呢個要睇下其他巴打答你
細音量要有bass可能studio monitor 會比較適合,或者好似上面巴打講加個sub
3-4k換喇叭可能質素上分別唔大,只係風格上變化,都可以出去試左先,之前試過fyne audio f301樂器表現都ok
咁你要換埋 amp
呢d國內野. 睇下好.

你細房.可以考慮有源喇叭
換走埋佢啦
隻DAC都唔係咩靚野 賣晒佢買隻LSX好過
KEF LSX最好自己去聽吓啱唔啱聽,老老豆豆7、8千(list price 9XXX)個人係唔會考慮,overpriced

一部Yamaha RN803 3800折實 + q Acoustics 3030i list price 3800 好過
KEF 成本大部份落咗去廣告度
呢個都知
不過想知有冇啲好黑暗嘅嘢
其他型號唔知,LSX住嘅附近胃信有對demo,試過,唔值。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞