[音響撚]音響HiFi討論區(10)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Cambridge Audio 的 Evo 是一款設計精美的 all-in-one 音樂播放器,可讓您立即接通並欣賞世界上所有的音樂。劍橋音響在過去 50 多年中一直處於英國音頻創新的最前線,而 Evo 代表了高保真音響的發展:將永恆的設計、尖端的技術、智能的串流媒體和令人難以置信的音頻性能融合為一體的多功能音樂播放器。現在,您只需要添加一對揚聲器即可以開始欣賞音樂。

EVO 150 / EVO 75 將會於 2021 年 4 月開始可以直接從Cambridge Audio官方網站購買,定價為 HK$23,800 / HK$17,800。
呢個SIZE幾吸引 但ESS同CLASS D 就
其實Class D同ESS都無乜問題
睇CA點樣tune先係重點
仲有部新CDT,期待
部 CD 機盤好似slot in 設計,不了
唔該晒之前咁多位巴打比意見
最後我揀咗 Tannoy gold 5 + ifi zen dac 駁電腦
無源都係之後先再算
Slot in真係咁大問題?

利申,未用過slot in cd機

我用過嘅 slot in 機產品有小白 macbook , project CD 機仔,都整花過

所以我對 slot in 非常有戒心

可能部機本身唔會刮花,但有時隻碟或入碟位有粒沙塵係唔會察覺,一隊隻碟入去就攪掂
Tannoy 最衰冇 RCA 入,唔係嘅話都想入返對玩下
買咗對rca adaptor駁
我比較執著,唔鍾意用 adaptor

Gold 5 應該夠你玩一排,到時可能會嫌部 DAC 發揮唔晒對喇叭
原來係咁

咁有得揀都唔好揀slot in
我諗用得EVO都係貪佢一件頭同精緻
我就覺得部CD機好樣衰一啲都唔襯,應該都係純轉盤谷用EVO粒解碼,同埋加多部野我不如買番正常amp算
其實阿根廷仲平
平到幾錢?
咁要買條4.4 to XLR cable https://ifi-audio.com/products/4-4mm-to-xlr-cable/

呢個ipowerX就自己考慮買唔買 https://ifi-audio.com/products/ipowerx/ 買就記得5V3A,唔好買錯
ifi zen dac有平衡輸出喎 官方有4.4 to XLR cable賣,香港8嚿水

https://www.sk-hk.com/product/279693-ifi+4.4mm+to+XLR+Cable

自己搵下啦ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞