[音響撚]音響HiFi討論區(10)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
真 兩皮幾野我收部二手金仔仲好
607正常都要聽百幾個鐘先入狀態
都預左 但由lsx轉去應該兩個世界 個amp都差幾皮
不過好好奇aios個amp大概同咩比叫合理 萬8有找真心抵屌
同 A300 比差好多?我見爭唔係好多錢
呢對Klipsch R-51PM All in One香港代理冇入,無源嘅就有,但搵唔到USB 解碼最高sampling,美馬送香港,算係3千蚊漫步者外其他選擇,好唔好唔知

https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07FKCP7PZ/ref=sr_1_2?dchild=1&keywords=Klipsch+R-51PM+Powered+Bluetooth+Speaker&qid=1617421532&sr=8-2
另外美國peachtree audio都有對all in one,usb sampling 96/24, 但藍牙冇aptX,好唔好唔知,都算係漫步者3幾千一體式喇叭另一選擇

https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B077R8MP6H/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=Peachtree+Audio+M25+Powered+Speakers+%28Pair%29+-+Real+Bamboo&qid=1617422052&sr=8-1
size問題,有大買大
我都諗緊我淨係擺喺電腦前面用,有冇需要到 A300 咁大隻
睇你用途係乜,聆聽距離有幾遠,budget乜多,對個樣有無要求,輸入係咩,功能要咩,通常就好易決定。

音場,低音呢啲相對既姐
上一個post 有人話豐澤入lsx 有code平500
再加匯豐回贈

請問係乜嘢Code
GDSOUND30
不過我又睇返個 spec,得 A80 A100 上到 40kHz,A200 A300 得 20kHz,其實呢樣嘢係咪唔使太睇重
因為想試下 A100,但係唔鍾意令面,A200 又冇 40kHz
其實過20kHz人耳已經聽唔到,不過A100同A80係新出過A200,A300,一係諗下A300 pro?
唔使 A300Pro 啩
不過 A100 喺友和買「應該」係最平,VIP 價 $3,580,再用雲閃付減 $150,$3,430 搞掂,不過要等幾日
A300Pro 就 VIP 價 $7,998,減雲閃付 $150,$7,848
Thanks
咁撚勇

我細個睇老豆搞隻Stirling
搞到我對<200sqft放座地好有介心
不過呢個 code 仲可以用喺其他指定嘅產品,唔一定係買 KEF LSX
都冇乜特別嘢啦豐澤咁貴
細廳玩座地,揀啲可以DSP 校正嘅喇叭會方便好多
街價咪仲貴
努力返工換樓
連埋匯豐回贈平過街價直頭
試左用呢個 code 買 LS50 WII 即減$2000, 再有匯豐回贈都幾屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞