[音響撚]音響HiFi討論區(10)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我都覺得係
罪大果條 ST5000 評價好似唔錯,可惜係冇後置同埋係幾年前嘅產物,有冇巴打聽過話會出新 model
CAMBRIDGE AUDIO DacMagic 200M
新手問
剛入手Adam A3X做電腦喇叭,買200M做解碼合適嗎?
見佢可以連續電話/有缐耳機,又細隻。
另外想入手XLR平行線,有推介?
-睇下電影/用緊MOOV 24bit
桌面啱用呀,冇remote就係預你咁用,反而擺廳A3X + 200M唔啱使,冇remote 成日起身

XLR 線預幾多筆直?
原來 r-n803有dac功能
仲以為有
Q Acoustics 3030i 定3050i
如果我買607會唔會match d?
https://tw.yamaha.com/zh/products/audio_visual/hifi_components/r-n803/index.html

佢話有dac 喎
R-N803 使用著名的 SABRE 9006AS 192 kHz / 24-bit DAC (ESS技術) 傳達先進的 S/N 比。與 Yamaha 獨家網路模組結合,充分還原了高分辨率聲音的音質特點,有效的重現表演廳微妙的氣氛與細膩的聲音差異。
係有DAC,只係冇USB輸入,電腦,版腦要用轉換,有光纖同同軸輸入點會冇DAC
你budget幾錢amp介唔介意用二手
我成套野10000左右
多d (e.g.到12000都無所謂)
2手就唔好了
因為我幫我英國屋企人諗
606s2 不如 ls50?
橫掂都諗過ls wireless
你睇下cambridge部cxa61?class ab amp黎
ls50有內置我反而覺有影響
上官網淨係見到ls50 meta
希望其他地方買到ls50
咁要15k
少少out budget
我都驚
雖然見國仁咁用,好似無所謂
你係香港買帶去英國定直接英國買
直接英國買
其實cambridge部cxa61都ok
貴多2000hkd
還好
一分錢一分貨class ab應該好j啲如果你係聽開class ab擅長既音樂
607唔會易推咗,分分鐘地方大音壓唔夠仲衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞