[音響撚]音響HiFi討論區(10)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
咁我開VPN 試試,有啲興趣
買條線同部dac一樣價錢
唔係減咗隻牛,唔會9嚿水部DAC囉 fiio 都千幾,條XLR唔貴喇,掰開應該有2米闊,美馬有2、3嚿水,但似乎掰唔到闊,官方呢條預你駁Active Speaker,要再平就要DIY ,YouTube 搵片買辣雞自己玩
我都係用呢個組合 駁電腦
用ifi條平衡線, 非常好
另加個usb過濾
掰開有冇2米闊?
唔洗掰開. 插頭一出左右各~1m多
我講得唔清楚,sor,就係問呢樣

咁即係足夠長度駁去書架型Active Speaker
條線本來就比zen dac用, 預你駁有源監聽喇叭.
點會整咁近線,玩鳩人. 拉盡~3m都有, 但正常米幾2 米係台頭, 已經差唔多
呢個組合OK嘅,以呢個價錢嚟講,唯一係廳用就唔方便,板腦做source嘅話,冇remote 控制音量要下下sofa 起身

Gold 5聽過家陣連 thomann.de 都缺貨,ifi zen dac冇但我有個hip dac,大部份相同嘅
係廳就上gold 8, adam tv7
唔係size大細,係個DAC/喇叭冇remote唔方便,廳有位直接用passive喇叭擺傳統三件頭/4件頭
其實呢啲線係咪有屏蔽會好啲?佢呢條似一條粗既耳機線
換過部steamer/dac , 用app搖控 ,
最簡單 nt505 ,cxn v2
咁又唔一定嘅,最近我買咗條幾條嘢嘅monoprice 短RCA, 居然條RCA只係冇古河條線高音咁亮,其他唔輸蝕的 價錢差20倍以上

條線以前hifi拆落嚟駁去headfi,本嚟係駁去試試,家陣唔換了,由得條古河線擺喺度,硬兼長阻住,聲唔差得幾多

以前買HiFi,唔知部金仔CD機跟條RCA,買完等送貨走去買咗條Furutech,唔記得係千鬆啲,條原裝金仔RCA都冇開嚟用過,後嚟轉用Madison Lab嘅XLR,條古河線就擺去headfi 代替條廿蚊紅黑rca,用咗7,8年都有
咁抵
係master 質素嗎?
你買咗幾錢
6k鬆d
Tannpy Gold 係咪一隻隻買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞