[音響撚]音響HiFi討論區(10)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
自膠
原來部機default fix mode,轉返var mode就冇事
點解決就唔清楚,但以音質嚟講盡量用硬件調較音量,windows 同 foobar 應該較到 100,用 windows 同 foobar 較音量會失真

foobar 應該用 wasapi 或 asio 模式直出 DAC
正確
換咗張皇帝位,坐矮咗幾 cm,喇叭墊材相應用返矮身,發覺聲音好似差咗,可能聲音經地板反射到耳仔相對多咗
張凳升番高
一係加地毯
攞咗兩塊厚毛巾擺落地下反射位頂住先,感覺好過之前少少
好似會開放 CD quality 俾香港用家

等咗好耐
不過support device都係sportify多D
正阿要啦
tidal趕客式拼音歌名真係好難搞 spotify又遲遲唔出
X2 我對天龍即頭無airplay,得Spotify
link呢?
btw, 淨係識國人
個fb page好正常喎,仲有7k member
Ching 用ls50w2 除咗聽歌仲有乜嘢用途
果個gp基本上係屌晒所有人
錢大姐係邊個?
講開小朋友俾人搞,今日的確有發生,BB女亦唔放過,咩嘢人做?當然係一群不分日夜躲藏於音樂嘉年華奇文共賞會fb群組內集體侮辱,欺凌,抹黑之鼠輩,該谷由音樂聯盟老闆燈伯duncan fuk,kin chan 建立,現有主持人係murphy chan分身buddy guy, Melvin woo 老千胡分身頭象係羅家英,當然,內裏有少老板人物,啞榮老板加伙記都係骨幹,大家有興趣不妨入去睇下,我唔介意,反正已两年有多,如果係正義之人,不必用此下三濫,下流手法去對付一條老嘢,黃大雀連自己產品都冇人有本事出來解釋半句,要同班鬼户躲藏暗角發功,智力之低令人興嘆,今日R33有暗角打手將大人细路加BB照片公開網上,原帖照片人面並冇加上任何掩飾,唔知點解呢班指控人哋搞小朋友嘅俠士冇人出半句声呢?唔通佢哋有份,係喎!佢哋奇文谷有人咁講喎!
以下為不分日夜侮辱抹黑一個人之群組,
山林道音樂聯盟老闆kin chan,Duncan fuk 創立,murphy chan 分身 buddy guy 代客泊車做主持,目的只有一個,要Simon Tang 收聲,嘉年華群組解散。

個PAGE係MU 燈伯開?
BTW,個PAGE好似摺咗未開返?
都係SEARCH唔到
音響技術老闆
一早割晒蓆啦
唔知可唔可以接駁AV system
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞