Zack Snyder‘s Justice League 劇透討論區6

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
乞兒到你
睇落幾正
希望唔洗再reboot
https://youtu.be/2EVFYstVuVk
諗起呢條trailer
可以做到reverse time
只係會帶嚟好多影響
所以Barry 一般唔會break the rules

基本上speedforce設定好廣
你可以話係速度、時間、甚至可以令時間呢個概念都唔存在
簡單啲嚟講就係作者想點speedforce就可以點
但好似James Gunn剩係拍呢套同Peacemaker嘅standalone 劇
好想呢隻game快d出係Arkham series嘅團隊整
其實唔係逆轉時間,
係flash跑返去mother box合體前
生物既空間係3維
時間就係第4維
生物可以係3維自由活動
但4維係流向線性不可亦轉
flash over 光速後可以係第4維時間線性活動
我都想講,靠佢哋殺超人,個黑人肥婆會唔會太睇得起佢哋
超人一秒一件咁殺晒佢哋啦
隔離Po話WB內戰緊 HBO Max VS WB

希望HBO Max贏
突然宣布取消水溝族同新神族
有d野咁
係咪想玩返snyder宇宙
唔覺得wb會咁好死New Gods suppose同Darkseid嘅back story有關,而家取消埋,可能意味每個英雄自己玩,唔使再聚埋打Darkseid
乞兒都好過你條on9仔
而家個局面只好希望係wb 話你地咁鐘意
索性hbo 自己維繫住snydervse
wb 就只搞solo 劇場上唔多會提snydervse
其實不如wb唔好再搞dc啦佢自己都唔知自己做緊乜
其實黑白tune咗啲咩?電視機較黑白唔得咩?
黑白版比起原版zsJL就淨係加左呢一句?
岩岩睇完,畫面好靚!超好睇!
但想請教一下最後batman搵joker幫手係點解?夢境定平行宇宙?
本身係夢境
依家變成未來
deleted scene嚟,所以你見佢背景突然冇咗得返枝燈
純粹本身呢幾年未出街嘅snyder cut一直都係黑白,所以放多個版本畀觀眾睇,內容上同彩色冇分別
可以理解成選擇復活超人而得出嘅未來
Justice Is Grey 好似冇additional scene
黑白版好似返左50, 60年代睇黑白片,
反而仲focus番係劇情, 又另一番感覺wor, 係正既

黑白好有feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞