Zack Snyder‘s Justice League 劇透討論區6

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
Zod係gereral
本身Zod用個holographic頭盔黎睇野同收資訊所以唔知自己kickin 咗 x-ray vision, heightened senses咁
zod佢地黎咗地球
幹部靠甲可以同超人打
zod比超人打爆面罩吸咗太陽力量
變咗有超人力量 唔使靠甲

定係

zod佢地一落地球就吸緊太陽力量
但有甲控制到個量 所以佢地無透視 無鋼鐵身驅
到最後zod適應咗 所以除甲同超人打
我都想知,如果一開始吸左先咁勁。

佢d兵個接受能力都幾高,無啦啦咁好打當平常事
其實套戲仲有講一樣野就係地球引力細過氪星
佢地係氪星其實同地球人係地球活動冇乜別
但氪星人一黎到地球咪個撚個都力量速度提升囉
照埋黃色太陽咪多啲特殊能力
有睇龍珠應該會明我講咩
zod佢地黎咗地球
幹部靠甲可以同超人打
zod比超人打爆面罩吸咗太陽力量
變咗有超人力量 唔使靠甲

定係

zod佢地一落地球就吸緊太陽力量
但有甲控制到個量 所以佢地無透視 無鋼鐵身驅
到最後zod適應咗 所以除甲同超人打
我都想知,如果一開始吸左先咁勁。

佢d兵個接受能力都幾高,無啦啦咁好打當平常事
其實套戲仲有講一樣野就係地球引力細過氪星
佢地係氪星其實同地球人係地球活動冇乜
但氪星人一黎到地球咪個撚個都力量速度提升囉
照埋黃色太陽咪多啲特殊能力
有睇龍珠應該會明我講咩
戰鬥民族
應該係全部kryptonian都會吸收黃太陽力量 d甲係幫佢哋適應個環境 發揮佢哋本身既實力
Zod班人本身就係design做軍人 所以班人適應能力強 好打 superman 應該係靠住自然生育既優勢+適應黃太陽比佢既超能力先可以同到佢哋55波
應該唔會執笠住
呢套加埋水行都吊到條命

但與其咁FF,不如諗下之後有無可能翻兜返原先呢個發展好過啦
冇啦 個個都話唔做 Batman都cast左第2個人
我好耐之前睇但都記得套甲係唔太關戰鬥事
氪星人勁係因為吸黃太陽光
套甲只係幫助佢地集中精神用
你見一開波超人細個個陣都成日集中唔到會成日無意用左x ray super hearing 呢D
之後習慣左先冇事
演員走晒但故事方向應該都要向果條路去打Darksied下話?
Btw,17年版本搞到咁柒,重要同Marvel對比搞到更加柒
WB又on9,好難怪啲演員走晒

睇下會唔會換晒人但照拍返果個故事
輕鬆啦你,你連人地講咩都唔明,柒左咪算囉又要屈人分身

我個個post都係留2句就算啦,定你有反社會人格,要係討論區先生存到?
其實你睇下人地段片囉條片係地球打架呀,人地家鄉爆炸又關咩事?

Yellow sun個段係超人拎衫個時佢老豆講,大家就係討論緊著左甲係咪都吸到Yellow sun,如果吸唔到點解條片都55波

不過是但啦,你好柒,我應埋呢下都會 block左你
唔會啦 換人一定係reboot
好似marvel咁成個series做過
屌你老母華納 黑暗風開始成型走去自折招牌
最撚on9係好學唔學 走去copy marvel 果套style..
大佬 唔係走去抄人就一定work架依家差唔多套套都係呢個style 我真係屌岀聲
套自殺睇預告都覺得尷尬
純個人觀感, DC系英雄個個都偏向神級, 要黎搞笑好似怪怪地
MARVEL反而係普通人出身, 個印象係貼地D
分左幾日睇, 當劇咁一節節睇感覺還好, 都真係FANS SERVICE
睇埋超粒方呢個打手影評竟然冇吹奏ZSJL係一件超神奇既事
Shazam本身係小朋友 佢行搞笑我都ok
但flash black adam如果呢啲都行搞笑 我罷睇算
套ww84真係難睇到....wb d方向根本錯撚曬 好心執柒左佢 唔好再搞柒dc啦 一係就比d有心既人搞 依家成間公司玩緊權鬥 真係無乜信心睇佢d戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞