Zack Snyder‘s Justice League 劇透討論區6

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
根本doomsday就唔應該出,又Batman又Doomsday又Lex Luthor搞到無哂重心
TDKR唔係一個好嘅超人故事,Frank Miller寫到超人On9仔咁
跳落去
完 下回分解
屌得仲甘
Failed
不嬲都講Marvel有最好英雄 DC有最好既奸角

DC班英雄本身太勁同正義感太重 故事好難寫

Marvel班英雄貼地 有事發生可以做仆街走佬 發揮多好多 但係dc唔得
JL動畫不知幾好睇要寫一定寫到
應該咁講 獨立電影wb 就覺得黑暗風冇所謂
反而DCEU就唔可以行黑暗風
仲要唔好比Zack執導
我覺得有呢個觀感其中一個原因係mcu係適當時間nerf左屈機角色 e.g. Hulk Scarlet Witch Doctor Strange,所以睇落貼地左
Mcu個hulk真係難睇到 變咗on9仔
明明solo果陣又型又勁 仲識控制情緒
Solo果陣唔係marvel自己拍
但incredible hulk好似係canon喎 有岀tony
Im2都有呢套戲彩蛋
應該係canon,個general Ross間唔中都有係Mcu出現

冇咩點提呢集嘅內容應該主要係因為Edward Norton唔再做,而且佢演譯好迷惘嘅Hulk同後來MCU想營造Hulk嘅形象太唔同,所以MCU都唔會提返個套standalone嘅事
其實係因為版權係universal 到所以唔可以獨立拍hulk, 只可客串
反派係shehulk劇集會回歸
但似乎universal都冇諗住好似sony咁拍standalone
蜘蛛俠唔同hulk 喇
後者賣座力太差
咁Universal係做發行同Sony唔同
No please don’t give us hope
[鳩up]
我都覺有機
Rock 果幾年係量多賺最多片酬, 個前妻經理人真係好堅
超人未落實有續集,最大原因,可能真係WB 出價低

早排放風咩黑人超人, 可能係真係WB 放風想壓人價,你唔拍,就拍黑人版
Henry而家身價貴左 同左wb 肯請都未必請得郁

一陣又搞到爛尾又晒時間

人地去拍巫師唔好
未睇 想問下Batman有無好d
未睇就快啲去睇啦
Zack cut精彩好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞