Zack Snyder‘s Justice League 劇透討論區6

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
如果Black panther係首部
咁Catwoman係咩?
冇錯
講首個係未輪到黑豹
幽靈刺客先係
Blade
Steel (1997)
太爛了,收番埋先.... 利申:未睇過
blade 係真心唔錯
Steel好伏
Meteor Man再早啲
二刷左SC版,真係幾好睇。同上映版差天共地。第一次睇時,重有啲上映版既bad taste left in my mouth所以未能完全享受。但到二刷時就完全可以忘記左上映版咁去enjoy。

今日再睇返BvS UE版一次。
真係覺得垃圾WB行錯左,根本就唔應該咁快將DoomsDay同Death of Superman夾硬咁早塞入BvS劇情中。
起碼都等到MOS2、3或JL 2、3先好用呢個劇情。咁JL就唔使花篇幅去復活Superman。
而且漫畫入面超人之死後喪禮係一堆superhero出席同扶靈既感人壯觀場面而家就冇左機會出現。
鬥考古
好似係oneal做
比MCU領先咁多,咪諗住用刺激啲嘅劇情去追囉,你睇今集JL flash至正式出場就已經要玩埋時光倒流

而家睇返你可以話欲速則不達,但觀眾要求始終提高左,如果BVS係BBQ結局可能一樣會被X
終於睇咗,第一次入嚟討論
比以前套電影版好好多
以前果套特登睇iMAX,睇完屌咗出聲好似比人呃咗錢咁
呢套就算唔係超級好睇都係合格以上

不過係咪都有啲big?
Mera 話老豆老母死晒應該解唔到啦

鋼骨係復活超人之前睇到超人會係motherbox合體之後黑化,但最後motherbox合體後超人直接化灰唔係黑化

最後喪鐘唔係想殺batman咩?做咩係個夢度會同batman聯手?
跟住小丑又話batman需要佢去救黑化大超?
Batman話佢會慢慢殺小丑,果下小丑係咪真心驚

Sorry,好似好問題問埋最後一個
如果最後果度傳送門,成team人衝入去直接打final boss會唔會夠打呢?唔計佢果軍隊
原本諗住超人係黑化先著黑衫
原來只係轉色
但最後夢入埋真黑化反而變返彩色

最後小丑又無咗we lived in a society 果句
溫子仁無跟zack jl設定
鋼骨睇到既未來係而家將會發生既未來
姐係閃電俠救咗世界 darkseid落黎既未來
darkseid會用反生命方程式控制超人
Mera個part因為唔同director
你當唔同宇宙就得

superman黑化係未來

最後個part唔係夢而係未來
至於點解由敵對關係變成同伴
九成係因為darkseid同superman聯手即將滅世
佢地焗住要合作

黑化superman應該冇解
為一解藥係lois但應該畀darksied殺左
所以喺BVS入面見到flash回到過去
同batman講lois is the key

最後就算full team我認為都唔會夠打
黑衫係為左容易啲吸光恢復體力
最後變化彩色代表佢已經完全恢復
Batman叫flash救世界咁關小丑咩事?
有啲好奇
最後黑化大超嚟到小丑都唔驚
反而艾驚batman話要殺佢
Joker點解喺度真係得Zack先知
可能因為仲有free will嘅人淨係得返佢地幾個
咁多一個幫手就少一個敵人
上面有巴打話ZACK劇透過
JOKER偷左其中一個motherbox
Thx巴打咁肯答先
咁即係用返同超人同一種方法
we lived in a society 只係想玩memes
我知會引起世界大戰
但係我想知 jl無左superman但有shazam既應該夠打Steppenwolf掛
但電影入面既shazam好廢
就算係漫畫入面Superman嘅實力通常都係高過Shazam? (就算唔講injustice個case
動畫打darkseid:shazam幫mother box叉電,其它人一人一腳踢返darkseid入個窿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞