隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
如果你係女 或者可以訓係度返工 or WFH都得
你岩既,我應同飲食真係要笑住對班西人係好反智既野

我都係飲食咋仲係 啲Office 友又真係好撚燥

成個香港環境都係錯撚哂
緊係玩人果個啦
搵左一晚Parttime,宜家膝頭哥痛,腰酸
睇怕都係最盡做三日就頂唔順

番工既時候覺得頭云云地,店長話見客埋黎要識打招呼仲要大聲,如果無咩改善可能唔適合呢份工。對毒撚黎講已經難度大,可況係隱青

睇怕都係三日就盡頭,之後就做唔黎
膝頭哥好痛,仲同人講聽日都番到,都唔知係唔係真係番到
左一晚Parttime,宜家膝頭哥痛,腰酸
番咩工
番份夜更7仔可能仲好
其實唔明點解收銀唔可以坐 大部份都要企
大型連鎖店多數唔比,要唔好失公司形象
細間老細自己鋪頭,個老細好人既話有啲會比你坐,有人時先企起身收銀
一開始係痛 做慣佐就唔痛 所以最辛苦係頭一個月 加油
你不如繼續做隱青算
正常㗎 前幾年第一次返PT我都係咁
但過多一排身邊適應咗就唔痛

btw樓主加油 肯出嚟返工唔易
唔好咁快設限俾自己
就算要有限期都當俾個目標自己:一個月
成日同自己講三日就唔得,你一定捱唔過三日

出左黎做野就唔好再諗自己係咩毒撚隱青
企得喺間店人人都一樣
反正而家戴口罩遮左一半樣,試下慢慢建立信心先
加油樓主
信我,將所有身上既錢放落gme
加油
已經走左,做唔到
36.5囉
做仔,問啊媽拎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞