隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
咩part time工都試下做
而家呢個環境, 仲要隱青, 唉
獎狀義工獎算鳩數啦
獎學金係咩獎學金?
中學嗰啲就算啦
大學有名嗰啲就可以試吓寫
難聽啲講你見嗰啲工唔需要依啲野
你個人正正常常溝通到就夠
你都係做返隠青算啦,衰d講句連張白紙都唔係。 唔明點解一個無渣拿嘅人點解會咁眼覺高定自我陶醉

保安唔洗學歷又比較輕鬆又唔做,辛苦少少又唔好,仲想話揾文職? 文職無壓力咩?唔洗對人咩?我請個學生唔會仲好?

返圖書館囉
呢個真
隨時cv都唔洗prepare
見文職問好多野 個真空期死硬
我真係唔信樓主轉數咁快
我諗呢個時勢樓主無乜可能做到文職
通過都係自悲到極點時咪變自大
我上面講左啦
佢話唔請咪唔請 佢話無野好輸
同樓主都幾多野似 鐘意打機 最近岩岩開始自學日文 背完五十音無耐 我覺得如果唔想對人可以做下foodpanda呢啲 做過覺得 1個鐘有2單都有$56 都高過最低工資架喇
時間又彈性 不過見到樓主準備緊CV見工 你當我呢個係士啤啦 利申半個隱青 23歲
Ff14
想借問聲你做food panda係步兵? 我搵唔到工 睇嚟都要做下food panda
唔好加顏色符號呀
黑白 簡潔已經ok
加油!
整左一種單色,應該整完
樓主好似話怕辛苦完全排除左food panda同七仔
做online game代練
又要冬暖夏涼,又要品格高尚,但係又冇乜嘢特長,就算有人請都睇死你做唔夠三日就比人炒啦!
我都係極度自悲同内向嘅人,所以比其他人更用心去學溝通同做野心態。 我係行行下街都覺得途人望住我笑同埋野都唔夠膽講多句果隻

見到同類不思進取所以火都嚟
唔讀書唔做野屋企都仲有飯開
屋企人又冇屌
樓豬家境已經唔錯啦
通常愈無知愈自大 佢覺得有得揀做保安 事實成班廢佬爭崩頭要一個保安位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞