隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
就算你識整都冇人會請你
in咩工?加油啊
連鎖麵包鋪,A字頭,希望見得成
我唸最基本應該要記麵包同上架同識切下包,可能要識埋收銀,其他野就真係唔知要做咩。

Btw如果做得成希望同事同個店長好人,人好工作量多啲都可以,人唔好就慘了
你肯工作量多啲 已經唔係廢柴啦 加油一定得嘅
工作量可以控制最多OT一陣,同事唔好無得控制
哈哈 同事好唔好 好睇緣份 但係工作最緊要梗係份工啦但慢慢黎啦 等你更新

你用連登 即你是讀過大專!何解做隱青,返工可以有錢!
見完,話如果請既話呢三四日就會有消息,希望得啦
咁你呢3,4日都繼續send住cv同搵工先,咁樣份工唔請都唔洗,咁樣係度苦惱
番工同同事玩 點會悶
俾條女佢咩都解決晒
明白樓主,總會有人唔想為左自己唔中意既野而去

努力,好似為結婚呀為左第時啲乜都好。

但都講真零技術想輕鬆係無可能,因為無條件同人

講,你應該開心既係你仲可以諗想要份輕鬆工,已經

努力過好多人,因為好多人連工都唔返。

趁呢個時候你仲有呢個諗法去學小小

野。例如飲食業,人人都返到呀嘛,係辛苦小小但好

過連最基本既工都返唔到,加油你仲有得選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞