隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
看更師
倉務員多唔多兼職 
低慾望到女都唔想溝 成日覺得我而家呢個經濟環境識女朋友係害左人
可能可以試下日日落街食個早餐,買野食唔好禁機同返收銀講, 去茶記果D嘅話就問下佢拎調味料果D練下同人講野 利申唔知有冇用不過自己係咁
真心想幫你
我覺得就算你有依個病都好
你都要勇敢啲行第一步
無得拎依樣野黎做唔搵工唔識人既理由
你可能試下上網識人
再慢慢約人出黎去解快依樣野
始終人係群體動物
就算你心理無問題咁你生理呢
你兩老百年歸老唔通你真係跟佢地去咩
你都要開餐食飯架嘛
但依樣野要慢慢黎唔急得
希望你早日踏入社會
以前會唸呢方面既野,宜家只係想有份安穩既工
食得飽,番工放工搭車可以坐得舒服,有時間可以打下機睇下動畫或者片,咁就夠
我係出左黎做野之後開始先開始發覺自己唔識同人溝通 之前份工10幾個人一齊LUNCH我跟左幾個月都係聲都出唔到 唔知點解會咁明明讀書果時冇事
宜家已經睇開左好多,同人講野無咩問題,係個腦轉得慢啲。我真係咁唸嫁,我唯一比人好就係兩老有間屋仔住,唔洗煩住屋問題,兩老走時睇下自己有無周身痛,無未可以涯多陣,自己都周身痛就一齊走
職業:訓覺師
技能:夢道輪迴
仲跟緊社工時做過義工,有錢收既工未做過
上門探長者,同埋幫手推下輪椅
都有學到啲啲輪椅相關既野
得以前做過隱青 2 3年之後都搵到文員 你話你唔搵工個幾年係要照顧重病屋企人但有做啲散工嘅 佢地問係咩散工你就話係咩都有做
你平時啲飯錢點黎?
自己有積蓄?仲夠洗幾耐?
不如做送外賣 自己送夠唔接單
啲公公婆婆好多都好好人,佢地都好肯講自己目前既難處、以前自己既經歷等等。好過你番工啲同事先囉起碼
好老實答你,食屋企住屋企
否則咩叫隱青
保安
應該都好人,唔好果啲一早去左打科興然後就
新香港人就唔知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞