隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
copy 晒啲格式然後改做自己資料

呢啲囉
你冇果啲咪唔寫
樓主個人無問題但心態要改變
特別係話無野輸
想要,有無網
佢咁屌你你仲咁認真應佢
你脾氣真係好

樓主,呢個口岩你,上下堂坐下有錢收
上夠3個月有$9000 ,夠你買電腦
如果你學完想做野,佢仲會介紹工俾你
仲要一入行有$15000-16000
呢幾日呢個po請用不推文回覆,關注番47港人事件
想輕鬆唔好學人返工 冇錢唔好學人打機
建議打飛機代替打機
冇話啱唔啱,你只係冇俾將來嘅自己有改變嘅機會
有腦正常嘅就唔使做隱青啦
啲廢隱就係覺得「自己嗰套先係正常,呢個社會呢個世界已經扭曲晒冇必要跟隨」
但係跟隨扭曲嘅社會就係人類發展其中一部份
你唔好俾我睇死 呢條廢柴根本就覺得正常人應該唔使做都起碼有一兩萬跌落嚟俾佢洗
毅力又冇
學歷又冇
社交技巧又冇
你咁樣想搵份唔使辛苦又有一萬蚊嘅工?
你繼續隱落去算啦
你呢啲廢柴叫你起身都講到自己好努力咁
依家仲要脅全社會會報復
爛泥扶唔上柄 你連做罪犯啲勇氣都唔會有因為你唔出街
我試過屌一個同學,屌佢又要讀書佔用人哋個學位,又唔努力小小讀(因為佢個個project都free ride 我,又成日抄我啲notes好煩)叫佢唔好浪費屋企人米飯,唔好浪費地球資源,跟住佢抑鬱入咗青山 而家好番冇再放棄自己,日日上ig哂事業線
垃圾黎講你都幾廢物
屌 講中晒 條廢隱真係咁諗
揸個兜係地鐵出口乞啦
一pat屎咁
邊撚個會請你
廢隱樓主:依個係社會嘅錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞