隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
返左2年工連換部電腦嘅錢都冇
竟然
屋企負擔太重 一草到錢就突登發又冇晒,而家一係進修自己搵份好工,一係唔返工拎老綜算
慘豬
搵緊工,等消息
等左成個星期乜消息都無,睇黎都係申請綜援
電巠
加油
樓主覺得自己機會大唔大,唔洗灰住喎。
有啲鋪頭話Whatsapp留底資料就已讀不回,好少少既有叫我等消息
但上網查又見佢隔兩日左右又開新Post話請人
職業:兒子
一定申請啦 都係政府福利
樓主搵緊咩工 有冇諗過讀個IVE果D
見有店務賣下野既都已經申請左,一份都無回音
可能真係唔岩姐,我都試過連人工都傾埋最後都唔請呀,個時都好灰呀
有Po上網既近呢一個月都比我睇曬咁濟,無一份要我
以前有個FD VTC畢業(唔計考過DSE), 去見政府果D合約文員(3個月約)都有請 睇下你介唔介意其實可以試下
多謝你先,但你唸下你見到我有成五年空窗期,讀完中學就咩都無做過,你係老世第一時間唸到啲咩
其實無目標咁搵一黎搵到都未必岩做啦,其次都會比人感覺你對份工又冇咩興趣。不如試下集中一類型先,做多d prepare咁成功率都會大d呀,你對邊類興趣既工會大呀
我個FD都係咁 都係睇下面試順唔順眼同埋多唔多人見,但係呢D人工唔高得1萬零幾, 返去就Print下野釘下野搬下FILE咁
做鋪頭賣下野已經係最有興趣,認真
對某一類工種超有興趣就唔洗做隱青
試下做園藝,通常都好hea
我無壓力,如果今生搵到兩萬人工都心滿意足
一萬都過日神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞