隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
嘔緊自我介紹,嘔左大半,多謝巴打
都岩 以你心態同學歷 都係搵雞碎咁多 講咩將來夢想
又唔愁住食 得閒打下風流工 買自己鐘意既野 搵幾多洗幾多
其實係另類既富二代生活黎 支持你...
展翅同speedy白紙都入到行 不過白紙人工低D
利申:電腦HD 展翅入咗學校做 每日hea住過
CV洗唔洗比住址人
唔需要

但要比電話同電郵地址
你去返pt炒散好多都冇學歷要求
做住先囉
講埋自己想接受新挑戰 接觸新事物 所以見呢份工
低下階層見工都係求其問你幾句就見得成
打緊啲陳年舊獎狀,獎學金同義工獎有無用
義工獎冇用 但係話自己有豐富義工經驗就有用
地產 保險 同狗
但到時佢自己係唔生產嗰班
見巴打你開始打緊cv 替你開心! 加油呀!

多謝你認真覆我上一個留言

日文個度 我覺得你可以嘗試下搵個動力 比自己繼續學落去 英文得1唔緊要 考個日文試搵日文搭夠

人就係咁 我地可能好多方面 性格等等符合唔到呢個古怪社會嘅準則

但嘗試下諗 有咩你係都叫有啲天份嘅 (你就例如日文?)然後努力向呢方面提升

你真係算係咁 我諗有其他都係冇野做嘅人 問佢 佢唔會答到你有咩算比較擅長或興趣

至於做野方面 上面好多巴打比左好多意見了 加上我都失業又好灰 俾唔到咩意見你
屌你老母
完全無野寫,頂盡有一個獎學金可以寫得落去
跟住落去都係義工義工義工

已經無咩心機
細佬 話曬搵份工做 少少誠意都唔畀 都唔住老細啦

Cv入面有啲其實老作冇人知
反正都係展示積極一面
巴打你講野好正面 我睇完都感受到一股陽光
睇完呢個post發現原來自己都唔係咁廢
CV就快整完,其實洗唔洗加番啲顏色符號
比人知啲重點係邊
屌你老味,隱乜撚嘢青吖,睇你啲回覆根本就係一個懶撚個西嘅垃圾
一隻色好啦
標題可以加 粗體 底線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞