隱青想搵工做,好迷茫

992 回覆
301 Like 381 Dislike
其實你肯搵工已經好好啦,唔係個個肯做主動嫁。有時個個都覺得sale咁簡單企下賣下野,咁你知唔知人地需要你d咩?你會用d咩去吸引人地請你?
唯一一份見過賣日本野既鋪頭,話識日文既優先
最後去左鋪頭見一見面,屌根本唔係識日文優先,係要完全識日文,聽個鋪頭店員講得好流,最勁係佢出$40/hr,呢個價仲要日文流利
聽個鋪頭店員講得好流
呢D政府N仔文員其實唔想升唔想加人工真係OK
屌你老母,掃街都高尚過呢啲仆街職業
當時因為中學既陰影,試過番IVE基礎文憑,三日就走左
入到課室係咁標冷汗同肚痛,停唔到,好驚
其實成績唔太差
讀咩科先 如果讀D多毒撚嘅科會唔會好D,個個都唔係點出聲毒毒地咁
宜家考應該UUU111
中英數應該唔記得曬
當時我揀左設計,入到去好多頭都唔同顏色,色彩繽紛
可以試下讀IT / 工程呢D冇咩MK 就算有都少同埋NICE果D黎, 不過都係睇下有冇興趣先
好記得當時番左三日,應該係班主任既呀Sir已經察覺到我唔妥,夜晚特登打黎我屋企話洗唔洗幫我約見社工。

但當時自己已經有見緊社工,最後都係話唔洗然後就無然後了,就咁無聲無色退左學
[認真文長]我係唔係有社交焦慮症?
https://lih.kg/316536

一言難盡,詳請可以睇小弟呢篇
樓主其實都可以諗下係咪大家對識日文既理解唔同,當然佢講得想要個員工識既都係想愈勁愈好。
同埋有冇搵下搵d就業配對,又唔洗自己搵得咁辛苦
我當年都係得221221,所以而家咪返D可以上連登嘅工
客觀啲睇,香港係一個已飽和既社工
低慾望既年輕人會愈黎愈多,毒撚更加係
客觀啲睇,香港係一個已飽和既社
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞