連登網友實戰籃球鞋討論

848 回覆
9 Like 19 Dislike
巴打可唔可以推薦一對俾我
想搵番對避震好d既 同埋最好有反翻側 同埋係打街場
睇過人地講jordan jumpman 2021 佢話 大重量人士都係唔好
利申 200磅 180cm
Jumpman 2021 比2020 差左啲
打街場可以試下cosmic unity, 但有人話緩震衰減得勁,我自己打一個月就唔係好覺。

Kd13都係市面上其中一對緩震幾好,防側翻合格球鞋。

其他brand今年未有出緩震好嘅鞋
Gt cut 似係最正路個對,run 同jump 又係疊咁多層野係鞋到有bb nxt 個浸伏味,不過要等佢出左先有得講
Thx 我自己都係想買番nike
遲d去試下
本身睇lebron18 覺得佢緩震幾好 不過聽人講話冇防側番咁濟
Kd 13打街場ok?
Ok ar, 唔簡all star 配色就得
如果等得,不如等gt 系列出先再試下啦

有人話lebron 18 low 防側翻會好啲啲,但我未試過
唔該晒巴打
Kyrie low 4點睇諗住買黎街場 打法急停跳射 fade away多
唔知點解著完閃電2020之後右腳膝頭會痛著返jordan diamond就冇事
其實adidas捨得放棄lightstrike未, 就咁lightstrike底銷量唔好, 耐久差, 但起碼都出過N3XT L3V3L都叫做好鞋, 而家新個d Boost+Lightstrike真係垃圾到, 又重, 感腳又差, 2021年應該可以直接放棄, 都唔計AJ正代同Nike個堆頂級代言款, 就咁GT系列應該都搶晒成個市場
真係有啲鞋會咁 某啲舊鞋之前著開都冇事
隔一排再著隻腳會痛

之後轉返平時著開嗰對又冇事
而前adidas籃球鞋都唔係咁樣,愈出愈衰
Ls 主打係輕,但係+埋boost可以重到500幾g一隻鞋都夠膽死。
緩震又唔出一對純boost底波鞋,玩野。想同我講太重唔好打波?
想買KD13或Gelburst 24,但唔知邊到有得買,mk邊到有?
James harden 4 幾好著喎
唔跣?佢個緩震衰減得好快而家幾百蚊就抵玩,正價入手想死
唔跣喎,開左紋唔跣
未開之前都跣既
打開切入同急停都 ok
我都係半價個陣入手,包腳感好過 issue 1
adi鞋無5折以上都唔會買架啦
就算新出鞋都個個月有7折做pomo
邊個正價會買架
對kd14成對kyrie 6咁
好撚醜樣
醜到嚇撚死人,等埋gt 系列另外兩對啦
輸經驗哈登2,3都正諗住衝左先,點知4,5都炒哂車
其實Lightstrike 係就衰減得快
但老實講依家唔少人都買&著幾款鞋替換著架啦
你日日著死對harden 4 快速打殘著到佢衰減到廢先著其他?
老實講我就唔會著死同一對鞋日操夜操
我養生波加同期著6~7款鞋替換李著
Lightstrike衰減對我來講又唔太大問題
反而我亞洲型腳板闊鞋板形來講仲緊要
講緊3,4場已經衰減到明顯有分別,我有鞋輪換都係死。正價買唔會好肉赤。

如果harde4過5個鞋孔岩你腳型當然冇問題啦,但係第一個鞋孔後到過個位真係固定到你前腳掌?

我個人覺得佢呢個情況會係太闊啦⋯⋯

岩亞洲腳型嘅有nb 2e鞋頭,nkie pf 版,asics
harden 4我186高著sz 46真係fit晒
反而kobe6.7,8鞋我都買過,著us 12都好迫
要著到us13,但著到us13鞋頭又長左
所以harden 4依對前闊腳板型鞋真係fit晒D前闊腳撚
harden 5我就唔考慮喇!
試著過第一真係對鞋款個look我唔o岩口味
另外對鞋頭硬掘掘真係著落腳好似鋼頭皮鞋feel
不過如adi遲D減到3舊水左右對,可能屎忽痕買對來實著操下既
你幾高幾重
我又唔覺避震有咁廢喎
我都幾對輪住著
Question 1 ai 2. Issue 1 同 harden 4
最好著就 harden 4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞