連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
1我著左排扔左了,2好好多,唔易反抓地力好咗,不過前掌唔算貼地
係咪得我認為2k4最好著?
人生買過4對

著襯adi都拗柴..
Jordon刮腳..
突然諗起有個sales同我講過
屎波唔緊要最緊要裝備夠勁
而前啲鞋真係好好打,個人覺得最好著係hd 2017 fk 同crazy explosive 2017

Adi堆crazylight 易拗到痴線,我記得個對rose adizero crazylight 真係第一代拗柴神器著一場拗兩三次
人到中年我都變左裝備黨,最緊要有件波衫型下
係!! Rose crazylight 個對我都有!! 螢光籃超型!! 又輕又舒服但真係拗都pk個刻終於明白點解Drose 咁傷

2k4真係正顏色又多 十年前有過對粉籃搭黃色
宜家想搵都搵唔到
Crazylight紙皮鞋嚟
仲記得同frd專登淘對老翻剪開睇下有咩分別幾乎係無
其實我想試下rose4 evo, 但冇行貨,硬食大陸貨貴到成3,400
平平地有冇介紹($500 左右)
唔睇款唔介意牌子
個人比較重
有冇人着過Jordan 35
實戰 適唔適合?
勁易咬柴

緩震好一般
可以試下Jordan 嘅jumpman ,波鞋街我見有一兩間有賣air max impact。air max後踭,可以試下去踩下

Adidas岩你budget 過啲鞋用bounce/ lightstrike 未必岩你體重緩震要求
https://images.app.goo.gl/TQhbvkZrumgvET338

想問問有無ching 買左nike cosmic unity 呢對垃圾鞋,覺得點,上網睇d 鞋評唔錯。另外除左footlocker 邊到仲有灰色買?
買左,有啲似低桶版kd12,重心低左起動同跳投都幾好
但可能要買細半碼,我正常碼有啲甩踭feel,但係打一陣又冇事
ching 官網買?想整返對灰色,宜加nike 專門店有無鞋可以試
第一日就買左灰色,而家門市好似唔見,footlocker 試下鞋啦。或者門市試左黑色同籃色先岩先去買灰色
curry個對正 速度型最啱 轉向好爽
岩岩見到希慎間nike 有灰色
Lillard 7 定Kyrie 7好著啲
竟然,係咪允記黎?
170/67kg
外線同內切都會
之前著開Kyrie,想睇下有咩冷門球鞋推薦下🙇🏻‍♂️
冇點受過大傷
冷門可以試下converse all star bb evo
Footlocker 有

仲有Puma clyde all pro
謝謝Ching🙇🏻‍♂️
真係唔知converse都出咗籃球鞋
之前仲想睇下asics

另外想問揀鞋墊有咩注意同推薦?

Converse 仲要靚仔嫁

鞋墊冇咩研究lu
g4好好多 呢對真係react白飯魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞