連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
鞋碼係咪同 Nike 一樣 ?
算係
我係香港試完對kyrie 7
就跟返kyrie 7既碼去買nova surge
不過 nova surge 都斷晒碼
最好跟cm

黑色仲有d碼淨

日本官網就齊碼

台灣7月都補貨
唔用想集運可以去Volleyballfans HK代訂,可以用消費券俾錢
有無Ching想一齊訂
低筒有冇介紹🙏
個人睇中 converse G4 Low 同 converse all star BB eco 有冇Ching 試過
All star pro 夠輕,鞋身偏軟
鞋底抓地唔錯,全掌鞋react好舒服
鞋底易磨損,綁帶系統易斷幼線
全掌react唔好諗住同react flyknit個隻一樣。
你當係bounce好啲,我感覺有少少前高後低。
G4反而厚啲react,前zoom都有少少feel,又平啲,性價比高過all star bb evo
Footlocker有隻好色小小kawhi1 減價
入手試左場之後覺得對鞋保護好足,略重,緩震ok但腳感偏硬,起動反應同橫移都好好。
抓地正常,鞋底較軟應該易蝕。

足弓位有啲高,扁平足可能會覺得頂,正常足弓就support好足夠

我會建議70-85kg 3,4號位可以開心著

鞋墊足弓位高度就係佢比到你support

比omn1s好嘅係全掌fuelcell同埋後踭塊超硬tpu
鞋舌都舒服左
我之前8折都入左對Santa claw
我個對cloud pink 睇中好耐終於減價
jolly個兩對仲平,不過得返啲細size
70kg up,有啲衝力既,呢對野完全唔覺得硬,反而覺得support好夠
有冇人著過Puma Court Rider?
好似話個底太硬
咁唔錯喎,仲想入對2k
Randle 個類靈活3,4號位打法可以試下cosmic unity/ kd14。
但呢兩對都建議你換一對硬啲足弓位有承托鞋墊
直接踩落氣墊到對扁平足嚟講負擔太大,好易有根膜炎。
如果接受到高重心,上面兩對緩震都唔夠的話可以試下lbj18 low版
小弟過往右腳腳踝曾經大咬柴,睇醫生睇左1年先叫好返d,後尾打返波既時候著開soldier 10, 保護性幾強,都無再外翻過。但近排對鞋爛左,搵緊心水,但試過kd14, soldier 18, kyrie 7 ep都唔知邊對好,想問下大家有咩推薦?同埋我追左幾個post都介紹zamst 2a dx, 我已經係amazon入左手,未來都會著住佢去打波,都想問埋如果我著zamst 2a dx, 對鞋洗唔洗比平時再買大半碼?
小弟打開3-4號位,剷底攞版
我都大拗過大半年後先行得返
最後做好多research發現其實高筒低筒都冇分別
Btw soldier 10真係我著過保護性最高嘅鞋
而家著緊pg5 腳感係幾舒服
主要係鏟底同射中距離
利申:172矮撚 66kg
我未利申返 175cm 76kg
PG5如果體重重既人個緩震會唔會無咁好?
個踭會唔會甩踭?
中底有air strobel我個人覺得不錯 回彈足夠
不過如果想完全感受到緩震嘅話 全掌air max係爽啲嘅著過Lebron X個感覺好似跳彈床咁但真係好易爆
本身球鞋著8.5 我買返8.5就啱啱好 試過9號會甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞