連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
我都覺得正過主線,前掌重心低左,成對鞋係好左
正代太高啦,max360加全掌zoom太過
仲諗住買 so sad
究竟有冇類似d rose 8 嘅鞋
可否講多少少 zoom bb next 有咩問題
有冇巴打分享下 zoom gt run 同埋puma Clyde all pro/ Kuzma/coast 2
想問175cm 65kg 剷籃同跳投多 多數都係用速度去攞分 想搵對爆發同啟動好嘅室外鞋 有冇ching有好介紹 之前著freak 2都覺得幾好
話說試著咗zoom freak 3,分享吓:
外側zoom bag好淋, 感覺上好易拗柴冇安全感, 實戰應該唔使諗
兩對比較下Embiid 平衡啲咩打法都冇短板,但唔係最好
Kd就各種跳投打法方面最好

Embiid唔算耐磨
New balance 2way
Puma court rider
呢兩對都係起動快同埋平衡啲,但唔同freak2前掌好貼地,即係冇前掌緩震

覺得freak 2 唔錯,襯而家仲有貨同折買多對啦
鞋真係個個唔同
https://www.instagram.com/p/CRF9cOjpCj6/?utm_medium=copy_link

呢對rose son of chi, 睇配置同外底勁有潛力,可能係後衛嘅好鞋
唔該哂Ching
Kd啦
14抵買呀依家
太離地
超易爛,我一個禮拜着兩次,兩個月都唔使對鞋已經冇乜支撐
想問下cosmic unity 灰色 邊度仲有得買
想知outlet仲係咪咁平 平到就嚟半價好吸引
岩岩禮拜四係iutlet見到$909 再7折
想知outlet仲係咪咁平 平到就嚟半價好吸引
岩岩禮拜四係outlet見到$909 再7折
nike d料真心麻麻,買過kd 13,air jordan 35,lebron 18

adidas就買過d rose 9.dame7 . harden個d款不靚
outlet 7折 .....nike d籃球鞋不值原價買。 打折先考慮。 nike放太多成本在簽球星及宣傳。 同埋跑步鞋上面,畢竟nike react跑鞋 幾好穿

籃球鞋好似被忽略左
go for embiid one啦 500元有交易

講真,embiid one我朋友都穿打左十幾次街場,都係健全, tpu抗扭,保護同支撐一流

kd13 好似都要9百幾。 同埋nike d xdr鞋底睇落又沒耐磨
adidas呢期don issue 3,又係用返之前lightstrike 加返adidas不跟腳又焗

加上睇返adidas而家未來大計劃入面,focus係跑步鞋多。 睇來不會簽什麼nba明星 畢竟籃球鞋賺不到錢

大家都係睇under armour同nike鞋好
kd13 係上年最好實戰鞋之一 , nike
高價鞋款有用心做。 同期lebron 18,就重心高 易拗柴. jordan 35 都不錯
kyrie7 ,freak 2,pg5 就差d

embiid 1耐磨架 真人實質過。 我朋友穿開打街場打左十幾場,都好ok

反而under armour入面既curry 8 就係街場only, 打街場好快瓜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞