連登網友實戰籃球鞋討論

852 回覆
9 Like 19 Dislike
本身著開gelburst 24,但因為闊腳只能買白色,打一年左右就好殘
有冇d咩鞋啱闊腳嘅人?

輕微扁平足,173cm,75kg
射波為主
都係,而家outlet仲有平
有冇人知邊度有gt cut既大size
周圍都冇us12
新色有貨,有人想買就快手
harden 6 終於都要變返全掌boost

kd14咁熱門 outlet仲會有正常size咩
琴日杏花邨仲有好多42
想要44
outlet見倒9號半都當贏

比採購狗掃撚曬
就咁睇我真係分唔到trae young 1同佢有咩分別
trae young 1得後掌boost
前掌係ls
Freak 1 ,2
唔軟唔硬對於運動能力發揮好好同埋保護性又夠

第一代依家門市應該冇要上網搵人哋以前買落嗰啲

F1 > F2

抓地力支撐全部都冇嘢好講 非常好 而且反應好

而家Adidas門市有得買嘅九成都係垃圾 佢已經放棄咗人性化根據呢個生物學嘅角度去設計俾人

依家好諷刺 最巔峰最好着嘅反而係Kobe 456

Kobe八成都好啱亞洲人身形 (under 6’7 ) / 90KG

啲黑鬼有時好鍾意着啲緩震動能力好強嘅波鞋因為佢哋真係跳得好高好遠落地係需要好強嘅緩衝

like PG5/LBJ

相反亞洲人其實唔需要 而且大家肌力結構唔同 我哋着一啲太軟嘅波鞋對我哋個關節唔好之前有個醫學YouTube有講

亞洲人就算打內線老實講freak已經夠晒 而且仲可以有埋反應能力同埋 重量 搵到一個好好嘅平衡點

外線1-3號位體重85KG以下Kobe一定夠 而且應該係最啱亞洲人嘅鞋款 可惜而家俾人炒到飛起

再唔係買Nike air zoom GT cut 聽聞都有歷代Kobe七八成嘅功力

依家平衡返個性價比 外線球員 打室內室外一定係買

Freak / Kyrie la 門市有得買嘅而家全部600 700有找

So Freak 1/2 , Kyrie 4-7 都正呀
打外線, 想問有無邊對係平既籃球鞋介紹?
以前好似$400左右已經買到, 但係而家要成$600唔舍得
或者$600以上有邊對性價比高?
唔好意思好多要求
香港邊到仲有得買zoom gt cut
don issue 2呢?
反而著nike會膝頭痛 adidas就唔會
中間頓 假期都係著kobe 6多
想買都買唔到
師兄打街場定室內場多?

街場推薦kyrie 7/ Freak 2,freak 2耐用度爭啲,我攞嚟街場練波兩個月唔使就一對,多數爛嘅位係前掌外側,爛到鬆晒,kyrie7依家着緊,着咗兩個禮拜,感覺包腳過freak 2

兩對抓地力都top,cushioning我比較鍾意kyrie個zoom turbo

室內場想平既都可以揀kyrie 7,貴少少嘅就GT CUT,aj35(呢對鞋唔係個個都着到,我自己嗰對仲break in緊),但如果冇budget限制嘅一定推薦kobe5/6,要更強嘅支撐同埋穩定就5,要鞋同腳連成一體就6(如果想要最好既包覆就買grinch)

希望幫到師兄你
Stockx ?
想問下under armour有無類似xdr底?打街場快唔快蝕?
有冇巴打著過embiid 1?
我個fd 對Zion 打咗一個鐘頭波就斷咗鞋頭穿住鞋帶d 幼繩
nike d買街籃球鞋買到千9幾銀都唔撚足料&雞
d低予算球星鞋tpu炭板zoom都唔撚足
抗扭唔撚好zoom就得個1$銀咁大
近年為整輕對鞋D物料又薄又雞
買佢鞋D基本只係比佢簽球星$
kobe鞋就玩饑餓營銷去玩炒鞋
抵kobe老婆收撚返個right唔撚比佢出
有冇人着緊/着過puma court rider? 心血來潮想試吓puma籃球鞋 想知有咩感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞