連登網友實戰籃球鞋討論

848 回覆
9 Like 19 Dislike
hd2014 最鍾意佢v型鞋舌同埋夠輕 最重要係夠型
佢老味,千幾蚊買左對明星賽鴛鴦色,係室內場鬥完場波行返去休息區時拗柴,抖左個幾月兩個月先好返,都係攞黎行街算
果個 youtube 嘅 coach fui 吹到對鞋曉飛咁
屌佢老眉

我一咬就抖咗3個月
咁慘好金喎
呢對未試過,有機會都整對嚟玩下先
第一印象都成個道友咁 打波又唔係勁 點會試到對鞋呀
其實對對鞋都有機會咬 每個人腳感又唔同 雖然我都覺唔好著
你打波唔勁洗鬼睇人試鞋Review咩 你都用唔著 利申 唔係撐佢
佢宜家仲宣傳緊啲支持新疆棉嘅品牌
推到佢pk
而家邊對緩震好啲啱肥仔打波
好耐冇打驚個膝頭頂唔住
邊對鞋頭高唔夾腳趾公?唔洗貴嘢,想買返對落街hea打射下波
你唔覺呢度都有sell大陸鞋咩
買到又試到上腳踩下嘅有
Nike: Lbj18, lbj17, kd13, cosmic unity(呢對唔算太頂級緩震)
puma: Clyde all pro
Adidas: harden5, next level2021 (兩對只計緩震)

試唔到但穩陣ASICS nova surge
好多都唔夾腳啦,養生波去outlet試對合眼緣嘅就得。
或者大減價邊對便買邊對。

Adidas 易買又有折我會建議don issue 2

只要唔好買當年款復刻就通常唔會中伏(但係哈登5夾腳)
感謝
肥仔唔建議Clyde all pro
然後ASICS 用新疆綿
ASICS 都係?我而為日企得muji

買到試到,緩震好嘅仲有呢隻色嘅byw x 2.0
著左rose 4 打左兩場波了
先講缺點,鞋頭極度夾腳,夾到我要特登鬆開第一個鞋帶窿先輕鬆少少
緩震只可以講有(比原年好),後踭bounce較得軟左啲,耐用性成疑。
Bounce大約都係比80kg以下師兄用。
香港買唔到,試唔到

耐磨未試到

優點
頂級起動
頂級貼腳
超輕
超抓地
超靚色
好透氣

真係好柒鍾意羅斯4
夾腳問題,係舊鞋通病,打多排可能會有改善。只係可能。
新手想買對CURRY 支持下
係咪都係CURRY 8??
會唔會好夾腳
我未著過,但據講唔夾腳嘅。打街場可能要留意下8代唔算耐磨

純粹係支持下我建議去東涌outlet買上一代
樓主有冇試過puma RS? 見到對Super Mario幾靚
新手冇點研究籃球鞋 有冇d推介下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞