連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
識貨
而家又冇類似高比 又冇d7/8 咁嘅鞋
真係喊出黎

但遲啲好似Nike zoom gt 系列 有三隻款
好似有啲料
個個都話PG5差,我重磅著,我夠膽講係我打咁多年波最舒服既一對鞋
呢排入到對全新harden 1好好著 神鞋黎
諗緊買Puma Court Rider Twofold
定係Zion

邊隊好d
Puma Clyde all pro 點睇? outlet 6折完 $500
輕同抓地,緩震都唔錯
腳感主要來自厚厚鞋墊
整體嚟講一對比較良好後衛鞋
比hardwood包裹,防震都好左好多

但只講low版 mid版個桶高得濟
Uproar 簡直垃圾
依家變咗做行街鞋
邊間outlet依個價
thx
有機會買到全新kobe8?
真係唔係好掂.....
後高得太緊要.....
puma藍球鞋個底要break in時間耐好多
個底開頭著好硬,著耐左會越來越軟身
不過puma藍球鞋條market路線係改良打得波既vintage藍球鞋
基本佢都唔係行緊功能路線
買得puma藍球鞋就要預著來行街+打下養生波
想知too
杏花邨4件6折
大家有冇籃球襪推薦
著開stance,多款多色過nike
平時街買貴
但成日會係海港城倉開outlet做特價
就幾草買倒對

我都係著開Nike elite cushion, stance 359/ 559 呢啲香港都易買

想再好啲可以試下行山襪,功能上差唔多,但去岩鋪頭會多啲選擇
靚既藍球襪已經厚
再靚既行山襪仲厚
真係著咁厚襪
對鞋起碼要買大半個碼up
行山襪唔係剩得超厚襪
好多正常厚度簡
香港無論乜牌子依家都少咗好多款買
冇計,香港澳門市場細。剩做休閒鞋同跑步鞋,其他運動鞋,裝備縮得就縮。
足球籃球算好小小,排球網球羽毛球呢啲運動嘅專門鞋款大牌子直情搵唔到
今日經過Sogo Stance全部都出街襪 冇359/559
去搵賣籃球衫嘅鋪頭,旺角幾間都有
Btw 其實厚幭都ok la, 裝備嘅野(幭,褲,衫,頭帶之類)最緊要型左先

我有時都係一對靚嘅厚幭落去打就算
想買呢款 但街鋪從未見過 官網又補白色L碼貨
https://m.nike.com.hk/product/DA2123-100/detail.htm
時代兩間nike,定希慎nike 好似見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞