連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
大陸鞋cp 值係唔錯,
但好似李寧咁賣鞋我覺得大家可以無視李寧。
一對實戰鞋賣1800蚊仲要買唔到要通宵排隊,太離譜了

同埋所有大陸鞋有一個問題,鞋碼好飄忽。有得親身試碼前都唔建議網購。

利申:只有一對匹克 閃電2020
我以前有對way of wade 5, 覺得lining都唔錯
我都有諗過361 AG1, peak 閃現, 不過等極都冇鐘意嘅色
你睇而家wow 9 4個雷版,科技係勁
但即使sneakerhighway 拎到香港代理,李寧都只係每個碼比得一兩對佢賣,仲要官方定左一對賣呢個價。

純粹係講李寧咁賣鞋衰過nike, Nike係潮流鞋難買,李寧連籃球鞋都難賣,同埋呢個價位係未完勝所有籃球鞋我覺得又未必。

我唔評論sneaker highway任何野,我對佢冇任何負面意見。一個人持續拍片,試鞋,整產品,拎版權比好多人都叻仔了。
新出啲鞋有無邊對闊啲?
睇死落場版鞋頭物料改軟埋
Asics gelhoop 香港係咪無
有無巴打著過embiid 1 ?
覺得點樣?

網購就呢間,冇得試鞋,但算便同正貨
我搵佢買左gelhoop同gelburst
gelhoop v13係咪真係正 買左zero.3 好後悔 好撚難著
我個對12起動快同輕,包裹感紮實。
不過冇咩緩震
唔係高桶得唔得
ASICS gelhoop, gelburst
Nike cosmic unity
Adidas 今季未有鞋岩

Cosmic unity 可以試下我打左幾場,kd13腳感,更加貼地啲
adidas 好似話對N3XT L3V3L FUTURENATURAL
好堅
終於match倒 lightstrike + boost
隻青色幾好j
擔心佢個格仔紋同哈登5一樣抓地力唔穩定
Lebron Ambassador 13 又得唔得, 見佢自己著Ambassador 13 都唔著Lebron 18.
Curry8 點睇
打街場邊對好
puma uproar
街場我覺得三樣重點
要夠便,抓地要好,透氣

操開街場幾耐磨都玩唔得耐,便啲磨爛都唔會心痛
抓地好防你跌倒磨疆
透氣就個人喜好,太焗太多汗易有香港腳

我個人建議mamba fury, kyrie flytrap 或者你搵到盡便又保護好嘅波鞋

如果對性能有追求又唔旨在錢可以當我冇講過
仲有折後Adidas鞋,例如don issue
Thx ! 啱先買左 kyrie flytrap
想問幾錢為之平 我見kyrie7有d色減到6百幾
條友係白痴,唔識球鞋評測係到亂咁評籃球鞋,大概係得weartesters係信得過

利申:Weartesters忠粉,有入discord
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞