連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
kyrie low 應該不錯我記得香港實鋪賣緊719 有時仲有discount.
唔該巴打
香港應該代購比較多
講起kyrie , 尋日試咗對 Kyrie Infinity EP , 個底薄到好似踩地下, 都幾唔舒服
佢想做返嗰種貼地感for 速度型後衛kyrie 系列暫時唔覺會有人好推薦,我自己都係得一對kyrie 5 我覺得好普通,不過個陣nike id 幾正。
謝謝
連irving 都唔鐘意Infinity,買low 5啦
有無巴打買左dame8?
實戰覺得點?
冇買,但試過覺得冇乜驚喜既鞋 Dame 系列一直都唔會用最貴既物料所以感覺每一代都一樣好平民既實戰鞋 去outlet 睇下有冇你size
我見佢對粉紅色好吸引
Outlet好似淨係得黑白同紫色
粉紅色幾正 dame 系列係adidas 最靚既款有機會都想買對黎試
家下只求防震勁同唔易拗柴有邊款?
如果差唔多價錢,kd14/pg6?
我會揀kd14
防震係鐘意邊類型 zoom air ? react? 如果係人偏重 需要個重緩震應該係GT JUMP/lbj 個d 鞋高筒又比較冇咁易拗柴
kd14 我自己試過佢既 Full length Zoom Air Strobel,冇GT cut 種一踩落去就feel 到air 既感覺,PG6 就好明顯感受到react .
買籃球鞋都係睇打法多,KD 14: 投同切 50/50 既人 PG6 就投>切。 2對鞋都性能都唔差,係外觀上冇咁多人鐘意。
PG6 直情係神鞋, 好包腳, D內填充物包到勁舒服, 著左返唔到轉頭, 重點係勁抵著 等緊佢減到 4 5舊水就入手多對
KD就睇腳型, 如果腳型岩都幾好著, 場地感都一流
我個人買過Pg1,2,6都冇令我失望 我覺得800蚊左右中階價位既鞋佢應該係top唯一可惜真係唔靚
800蚊既價錢curry9 既感覺好抵
千萬唔好整咁靚呀, 4 5舊水 樣樣衰衰 好著就得 拎黎打街場一流
如果curry9 7 8舊水就抵著既, 不過淨係可以打室內場
Pg1,2都好靚 後面開始不了。我對curry9已經收埋左了比左seth curry 簽名
pg6個樣好笨重, 但著落去完全唔同 有驚喜
6 同1,2 比我感覺都係差唔多中筒鞋 有穩定都有靈活。
React 既籃球鞋就真係幾不錯,實用性好高
同埋依家d鞋 前後高度比例 好多我都覺得麻麻,

set到前低後高 差距好大黎俾推進感,但對住前掌落地射手黎講 好唔穩陣,新出既pg6 kd15 個比例做得幾好
所以pg6 係一對射手既鞋,依家既鞋好想有科學感,前低後高比個種爆發力,我自己就算習慣,因為著過好多籃球鞋但係習慣一對鞋一個season 既人就難d 適應
都好過之前設計到前高後平,前掌係橋起少少懶係幫助起動,對kyrie2 就係咁,橋起到鞋頭勁難掂地 勁唔穩咁,依方面係nike先咁設計,依家d鞋都仲有少少係咁,不過無咁誇張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞