連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
無啦 asics 香港門店又無現貨籃球鞋,都唔知去邊有得上腳試 不過睇好多台灣鞋評 asics d鞋都好少中伏,每對定位都唔錯
gel brust 台灣人就話係算全面,冇咁貼地緩震會好d
nova ff 就極致既速度。不過我係香港打波冇見人著asics個個都係nike
你自己有冇鐘意著開咩球鞋?
鐘意d 貼地起動快,有地面感既鞋 同埋低筒
所以聽你咁講 應該都會買對glide 試下
如果真係硬 就買gelbrust 26 low
咁應該都係買依對啦係size 要注意有人就話買原size ok
我就跟nike ua size 買。Adidas 同asics 應該就要細0.5 (us size)
唔知香港官方幾時出呢 垃圾官方 ,日本台灣賣斷哂咁好賣,香港都唔宣傳 唔快手d賣
台灣下隻色出好似8月定9月,我諗香港都係依d 時間我反而等緊luka 1 等左半個月都未出
Luka1睇個款 好似幾好
好nike feel 但已經靚過上個season 好多鞋,今日台灣出左。下個月返澳洲睇下個邊出未,出左又入番對
其實gt cut 都唔知係咪nike知有問題 上左架一陣就無再補貨,反而gt run 就有補貨
係都唔出奇,我試過gt run 個feel 同cut 差好遠。個中底完全差好多,明明配置有d 位都比較似。但個感覺完全feel 唔到react ,zoom air 同埋個air stroble 個種配合。 Gt cut 係有feel 但無奈要抽到一對正常鞋先得
香港出左啦啵 849$ 抵到爛
係咪得online 先有過幾日飛,依家出去搵下先,買到聽日實測再同你講
唔知出面有冇 好耐無行門市
打電話去問下先囉
打左去問,門市未有最快都要5-7日自取返澳洲買
今日正式實戰過,切入同射波都有。
踩開對鞋之後我覺得緩震係有同時都足夠我用,第一步過人既反應都好好,唔會好似harden 2個種遲鈍感覺。
不過今日個場有d 塵就容易跣親,要去一個冇乜塵既場打先會feel 到抓地力。透氣方面都唔差,但係後腳筋既泡綿就會吸左d 汗,除鞋個陣有d 濕。
如果可以$850入手一對,我有機會買多對。
咁快買到實戰埋 依對應該冇咩人搶 好易正價買到掛
對nova surge 2好正
街場有咩鞋好? 最好低筒同輕
邊度入手?
想問下PG6評價如何?
個人覺得HOVR Havoc3 幾好
即係ua us10 就照跟?

放多次個對比圖,Nike 同Ua 我都買us7,adidas 同 asics 就買us6.5. 後者既鞋偏長。
PG6 感覺同CURRY9 差唔多係包覆感我覺得好普通唔夠緊,但應該都夠用。中底 react 同 flow 好相似。鐘意貼地感,切入既人就未必啱,如果係鍾意跑動搵空位就不錯的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞