連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
有冇人著過/著緊Jordan 37
去試平時著開個碼 大撚到zip到2隻手指落去
係咪我問題
我都係咁但買細半碼又有啲窄
點睇harden 7 同埋ja1
今日去旺角nike試咗細半碼先係fit size
Harden 7 大部份評價都係好評 Ja1好似一般 Goat有得買
有冇人係hssbasketball 買過鞋? 應該真野?

埋單$902
官網?街鋪?
馬拉松員工優惠
luka 2 AI 打唔打到室外
睇個底好似問題不大
點睇 lebron nxxt
整體唔會差過LeBron 20
lebron 20 好多人屌

而且睇個價錢
性價比好低

lebron自己打 playoff咁多場
都係著 lebron nxxt
之前官網做85折果陣
8xx 入左手
咁既價錢冇投訴
我都見
但得果隻紅黑色
覺得隻色好7
8舊幾 買asics好過啦 , 著左返唔到轉頭
好似要係日本先有得賣?
香港好少見
Asics 舖頭,籃球鞋係歸類為indoor ,仲聽過youtuber Enzo評測unpre ars low 2街場可能緩震唔夠做,係咪asics鞋打街場唔啱使??_
unpre ars low 2 打街場一定夠, 就算緩震差少少既gel gelburst系列 180磅以下都夠做, asics可以打街場呀, 只係asics籃球鞋 鞋底係比較保護到室內地板 , 所以寫indoor掛
thx 巴打意見

新手唔多識籃球鞋, 講兩句試鞋經歷:
試左3對

第一對好舒服,包裹感好好,個air 好好好彈,一試難忘,鞋頭有丁點兒窄,我出街波鞋size預鬆,竟然照用返相同碼數就啱,相反我細半號就已經good fit;年紀開始大,寧願要避震好D既

一着覺得鞋頭無再逼住,個職員開頭都話呢款鞋頭闊少少,果然係,其他感覺唔太記得,但Enzo評測話呢對無左中間抗扭片,驚唔襟,無揀到

,着落幾舒服,跳幾下,落地覺得硬左尐尐,可能太舒服

疫情完晒,打返波,竟然少左人討論籃球鞋,好可惜,仲要出街唔係間間波鞋舖(非波鞋街)有籃球鞋款,灰到
希望將經驗當拋下磚,多D人討論
著Asics 鞋有個好處 nike係無,就係佢每個系列都有好鮮明定位,同埋每一代都係細改,好似iphone咁,每一代都係再進化上去,愈黎愈好。唔會好似nike咁,下一代可以完全變左另一款鞋咁,如果唔岩著,又要再搵新鞋,好煩
Btw gt cut 2打街場 應該無gelburst 咁襟,不過兩對都係唔算襟著
著 gt cut2
怕唔怕咬柴
人到中年,無咩體能,唔似得18、22咁成日切入喇,都係catch and shoot 多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞