連登網友實戰籃球鞋討論

850 回覆
9 Like 19 Dislike
球場開返,歡迎大家一齊傾下有咩實戰鞋好著

大家如果想尋求建議可以簡略講下自己身高體重,打法,傷病史。

提供建議師兄盡量比返市面容易買到實戰鞋

舊鞋實戰本人一律唔建議,要高追同未知保存情況。
有無巴打著過nb omn1s
闊腳撚好難搵鞋
有,緩震麻麻,其他都正
但係闊腳應該唔岩,佢足弓中間位都幾夾下
傾乜膠呀
吹雞出嚟打波啦
好似有第二個post開嚟約戰,但個個甲一甲二水準出到嚟話唔識打波
職業既有L癮咩
我好想睇連登仔入樽呀
好遺憾我所知甲一都有好多球員係業餘,香港暫時得東方一隊職業球隊,其他外援和個別球員先有全職打波收入。

冇貶身價意思,好多人業餘都打得好勁,純粹指唔係全職收入姐。

連登應該有好幾位師兄入到樽,但出唔出嚟同你打就唔清楚了。
開場練左幾日波,試左harden 5

1. 低桶鞋嚟講超重
2. 鞋面極硬導致鞋頭夾腳,難屈曲。建議花啲時間break in
3. 甩踭,又因為甩踭佢過4粒枕頭仔極度un 腳

其他性能全部好評,但2,3點已經係死症腳感超唔舒服

真係想試要買細半碼
點睇 Jordan 35
網上見啲人話個腳感唔錯
個中底好睇腳型 一定要試咗un唔un腳先

之前34 un到我隻腳好唔舒服 最後擺埋咗一邊
最好笑係我一隻腳有輕微扁平足 另一隻腳冇
所以一隻腳舒服 一隻腳un腳
鞋頭夾腳仲買細半碼?
點睇sneaker highway個on9 仔成日sell大陸鞋
因為佢鞋頭太闊,鞋長太長。唔買細半碼會浪

佢夾腳係因為鞋面太硬,屈起嚟個位好似個鉗咁夾落你啲腳趾到
同埋都因為鞋面剛性太強,好難順利屈到正常位置,又令到甩踭問題緊加明顯
Sell完都冇人買
街場幾可有人着
買左對kobe 5 bruce lee同kobe 6 grinch,未捨得著出去打波
正常腳大體重人士好。
如果扁平足,會頂腳踝。
後踭根鍵位有機會頂,建議試穿,特別係跑跳時。
頂腳弓(扁平足),打錯
隣國鞋唔差既 係買好麻煩冇得試
睇你實戰定著牌子啦
Jumpman2021點睇
家下支那鞋幾舊水就比足料
nike幾舊水鞋底鞋爭位就tpu咩都無
幾舊水budget等大牌鞋出返排大減價先買啦
https://www.instagram.com/p/CLxGeQfp5jw/?igshid=90rddr8obepf

Harden 5 抓地已衰左,球員落場版有幾隻色已改返人字紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞