我係死神,專門審判自殺嘅人(2)

1001 回覆
414 Like 6 Dislike
我覺得會sad end 睇落死神最後要將呀敏記憶消除
因為佢逆天存在係因為死神 所以唔記得佢就冇事
宜家先一半?我覺得已經係高潮位
ricko, 玩貓, 電話線
Live 快啲出文 F5就爛
文呢
Lived真係好辛苦
唉lived
等待真是漫長
序章嘅一半喳
之後兩、三下手勢,我就用阿宏身體將幾個不良少年打低,令佢哋落荒而逃。醒番嘅阿宏立即問阿敏有冇事,阿敏則叫佢管好自己再講。

「阿敏你有冇事啊!」模糊嘅阿宏醒番。

「我問你先啱啊⋯羽毛球王子喎!即刻走啦!」

「但係你頭先好似⋯⋯」

阿敏笑住答:「走都唔好咁樣衰啊嘛,大佬。但係點都好,多謝你救咗我宏仔!」

「吓⋯!?」阿宏望住逃走嘅不良少年,再望望自己拳頭:「我幾時⋯⋯啊!哈哈哈,洗乜講!」

我讀咗阿宏個心一下:我幾時打走個班人⋯⋯?

之後我哋就分別,阿敏亦都搭小巴獨自離開。喺巴士上,佢先真正咁多謝我一次,多謝我出手。

「死神⋯唔該你,如果啱啱冇你⋯⋯」

「唔係我。」我淡然地答:「要多謝就多謝個條友。」
之後兩、三下手勢,我就用阿宏身體將幾個不良少年打低,令佢哋落荒而逃。醒番嘅阿宏立即問阿敏有冇事,阿敏則叫佢管好自己再講。

「阿敏你有冇事啊!」模糊嘅阿宏醒番。

「我問你先啱啊⋯羽毛球王子喎!即刻走啦!」

「但係你頭先好似⋯⋯」

阿敏笑住答:「走都唔好咁樣衰啊嘛,大佬。但係點都好,多謝你救咗我宏仔!」

「吓⋯!?」阿宏望住逃走嘅不良少年,再望望自己拳頭:「我幾時⋯⋯啊!哈哈哈,洗乜講!」

我讀咗阿宏個心一下:我幾時打走個班人⋯⋯?

之後我哋就分別,阿敏亦都搭小巴獨自離開。喺巴士上,佢先真正咁多謝我一次,多謝我出手。

「死神⋯唔該你,如果啱啱冇你⋯⋯」

「唔係我。」我淡然地答:「要多謝就多謝個條友。」

Live
阿敏係咪唔記得左阿詹
阿敏係咪唔記得左阿詹

死定了
阿敏係咪唔記得左阿詹

死定了

唔怪得詹士輸波
11點返屋企
阿敏係咪唔記得左阿詹

死定了

唔怪得詹士輸波

阿敏係咪唔記得左阿詹

死定了

唔怪得詹士輸波

出得好慢
lived
文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞