我係死神,專門審判自殺嘅人(2)

1001 回覆
414 Like 6 Dislike
百元商店?係咪

咁都仲記得

好好睇,嗰時追到不停live

百元商店有人開咗post喎

所以先有回錯post呢個問題出現

有冇傳送門please
慘遭搶客
LM
百元商店?係咪

咁都仲記得

好好睇,嗰時追到不停live

百元商店有人開咗post喎

所以先有回錯post呢個問題出現

有冇傳送門please

仲有無人記得恐怖故事書「百元商店」?
https://lihkg.com/thread/244026/page/6?ref=ios
死神終於有鐮刀喇
今晚仲有無文
墨巴真係好唔好意思
好似走左黎賣廣告咁
幸運兒我諗起:從未怕我會失禮 為我勞苦都不計~~

還在說我如上天賞給你的奬勵

知音人

呢首同小傷口都好正

細個好中意呢首

我係同同學去唱K先聽過幸運兒

睇到啲歌詞有聲
返去阿敏屋企個陣,大概已經黃昏,對我嚟講,人類嘅一日真係好快,但地獄嚟講可能又唔知已經過咗幾多年。

「諸神的黃昏‧‧‧‧‧‧」我望住窗外嘅黃昏。

「死神,」阿敏突然從後拍拍我膊頭,俾部手機我睇:「你睇!詹士佢彈咗結仔俾我睇啊!」

出乎意料‧‧‧詹士只係學玩咗一日,已經可以彈到簡單嘅生日歌。

「佢真係聽你講彈結他。」

「其實我冇啊,我只係講咗句:『彈結他的男生特別帥』佢就買咗囉。」

「咁拎鐮刀嘅死神?」我退後一步,憑空召喚把鐮刀指向阿敏。

或者我直接刪除身位逆天根源嘅阿敏?就唔洗大費周章、時間去周圍調查個啲事情,以防「自然律」被破壞‧‧‧

「特別恐怖‧‧‧‧‧‧」阿敏都俾我舉動嚇一嚇。

我凝望住佢,眼神之間有一絲微妙嘅波光掠過‧‧‧‧‧‧

最後,我收番把鐮刀。

我抱番雙手、雙眼合上,背靠牆壁:「我都覺得別恐怖。」而且不附合我處事原則。

漏字
Live
點解我一直睇唔明時間比
地球一日=地獄十年
地球一日好快,地獄已經過左十年
即係地球對比地獄好慢?
地球一日好快,但地獄更快?
頂我搞到好亂
地獄重力好大
點解我一直睇唔明時間比
地球一日=地獄十年
即係地球對比地獄好慢?
頂我搞到好亂

仲要" 對我嚟講,人類嘅一日真係好快,但地獄嚟講可能又唔知已經過咗幾多年。" 呢個都搞到我好亂
咁好既女仔 比人當雞
點解我一直睇唔明時間比
地球一日=地獄十年
即係地球對比地獄好慢?
頂我搞到好亂

仲要" 對我嚟講,人類嘅一日真係好快,但地獄嚟講可能又唔知已經過咗幾多年。" 呢個都搞到我好亂

係地獄個時,你要過十年先等於係地球生存一 日
咁你上到黎地球個時過完一日之後,發現地獄已經係十年後,咁咪係會覺得地球好快

有無人諗過如果呀敏係豬扒 成個故會變成點

有無人諗過如果呀敏係豬扒 成個故會變成點

死神一刀收佢皮 完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞