我係死神,專門審判自殺嘅人(2)

1001 回覆
414 Like 6 Dislike
多謝各位支持同大家嘅正評

第一個Post:https://lihkg.com/thread/224528/page/1
墨巴 個friend
以為你中左毒
留名正皮
訓po無文 唔合規矩
Post2 Lm
仆你個街,叫佢阿麒
另外有一個故既主角叫阿麒變左女仔
「係你‧‧‧男朋友‧‧‧‧‧‧」阿宏用球拍指住我,呆咗。

「我?」我望住佢。

阿宏望一望我身邊嘅阿敏,就講:「你,夠唔夠膽接受挑戰?」

突然‧‧‧我感受到背後一股推力,原來佢班朋友暗暗地推咗我出去,現場隨即一片歡呼聲。

我企喺原地,望住周圍‧‧‧完全唔知想點。

阿敏對我點一點頭,好似俾信心我咁,而個阿宏就拋咗枝羽毛球拍俾我:「三局定勝負!」

「你要同我比賽?」我望向阿宏。

「當然啦‧‧‧‧‧‧」阿宏咬一咬牙,望住隔離嘅一個男人:「老豆‧‧‧佢係我情敵,你未來媳抱喺依條友手上。」

「哈哈‧‧‧阿仔加油‧‧‧!」阿宏父親係一個傷痕累累嘅人,估唔到今日會帶埋佢嚟。

「讓你開先!」阿宏將羽毛球打拋俾我。

我又回一回頭望阿敏,只見佢舉起兩隻姆指叫我加油。

「開喇,波都唔識開!?」阿宏問。

我雖然知道羽毛球係啲咩,但係我從來都未玩過,不過見到啱啱阿宏同其他人比賽,大概都知係一種要用手上球拍將羽毛球打向對方個邊嘅運動。

「好‧‧‧」我輕輕拋起羽毛球,就揮拍!

一下,羽毛球就越網飛到禮堂盡頭。

「哈,出界!?你條友仔真係唔識打架喎。」阿宏恥笑住我。
live咗墨巴加油
有文喇有文喇
可以恥笑定啊宏同佢呀爸
今次老豆都係度
好想睇佢啊爸又搞d咩出黎
阿宏老豆又要受罪
會唔會係成塊羽毛球拍飛去塊臉
我又回一回頭望阿敏,只見佢七情上臉咁望住我,帶點激動好似有啲嘢想同我講。

佢似係有口難言,我唯有用讀心術。

「死神‧‧‧!你做咩大咁大力啊!」阿敏心中所講嘅說話。

「唔係打過去就得?」我用傳心術反問。

「喂‧‧‧點解我腦內會有把聲‧‧‧」阿敏個樣愣住。

「傳心術。」我望住阿敏,用傳心術再問一次:「要點樣贏?」

「打過去,但係唔準過場外啲界線啊。」

「明白。」

我扭轉番個身,面向阿宏。
終於唔搞人老豆
今次實係成個羽毛球飛去佢老豆塊度
比佢老豆追住打,搞到佢係同學面前丟哂架
之後係學校比人笑
留明
留名
新post留名
留名支持
對面每打一球斷一次線
nplm
留名支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞