我係死神,專門審判自殺嘅人(2)

1001 回覆
414 Like 6 Dislike
死神係咪拎住把鐮刀周圍行

駛乜鐮刀,佢赤手空拳你都走唔甩啦

著住黑斗篷咁,然後又遮哂塊面
阿敏阿媽有啲口震震:「一‧‧‧一定係咁啱姐‧‧‧」講完,佢就撳一撳太陽穴好似有啲頭暈。

「轟──!」窗外突然行雷,落咗場驟雨。

「老‧‧‧老婆你返房休息先。」阿敏父親扶住佢去房,並交代阿敏:「阿敏,你洗好哂啲碗佢。」

剛才嘅吵鬧結束,只係得番雷雨聲。

「死神,神嚟嘅一筆啊。」阿敏贏咗阿媽,但係一啲開心都冇:「識得配合我。」

「只係佢質疑我存在,咁啱又俾我聽見,我先出手。」我整一整理頸領。

「聽日我去搵詹士仲嚟得切嘛?」

「當然得。」我望一下手腕上嘅錶。

第二日,可能係炎熱嘅夏季關係,雨仲未停落嚟,繼續滋潤依一片大地。而阿敏好早就沖涼刷牙,然後準時七點半落樓下茶餐廳食早餐。

基本上,佢每一個朝早都係咁過。
岩岩live 睇到
澳洲絲打留名支持
仲有冇
「要唔要食啲通粉?」阿敏將隻匙放到我面前。

我視而不見咁望住佢。

之後佢又徒手拎起塊多士拎咬:「琴晚我諗咗好耐‧‧‧‧‧‧我知道點解接近詹士。」

「願聞其詳。」

「你講咗佢位置我知先。」

「世上冇免費午費。」我答。

「‧‧‧唔」阿敏點點頭,諗咗諗後笑住咁答我:「但係有免費早餐喎!」

我想啪手指瞬移個刻已經太遲,佢竟然好似預知我會用右手啪手指咁,一隻手捉住我右掌,另一隻則拎住自己啱啱食到一半嘅多士塞入我嘴裡面‧‧‧‧‧‧!

強‧‧‧

強姦‧‧‧‧‧‧!!!

「哈!留意你好耐啦死神,次次瞬間轉移都要先用右手手指啪一下‧‧‧!係咪你俾我睇穿咗呢?」

「‧‧‧」

「~快啲,講我知啦。」阿敏見到我受苦嘅樣好似笑得幾開心。

真係‧‧‧好‧‧‧‧‧‧好難食‧‧‧

「死神啊‧‧‧」阿敏突然唔再捉住我隻手同塞我食多士,可能知道對我手段太硬係冇用。

「咳‧‧‧以後有嘢慢慢講。」我說。

「唔。」阿敏點頭,伸直腰好乖咁坐喺到,雙眼望住我。

「聲明一下先:我係因為想知逆天嘅生命,去救另一位順天嘅生命會發生咩事,唔係出於我本意想幫你。」

「得啦得啦~總之唔關你事,OKOK。」阿敏說。

「喺觀塘海濱。」
快點強姦我
快點強姦我

好想同阿敏瘋狂食早餐
文啊
搞到我今個sem 爛grade

我好似令到好多書都讀唔到咁

你指之前啲故?
快點強姦我

好想同阿敏瘋狂食早餐

我想問時針 分針同秒針點同時指向6 除非死神做手腳啦

罰你重睇
快點強姦我

好想同阿敏瘋狂食早餐

快點強姦我

好想同阿敏瘋狂食早餐

我鐘意食多士
文啊
搞到我今個sem 爛grade

我好似令到好多書都讀唔到咁

你指之前啲故?

留名 好睇
係咪得我知道死神食d難食嘅嘢先會好食?
佢食正常嘅嘢會覺得好難食
但之前飲酒覺得好甜
阿敏阿媽有啲口震震:「一‧‧‧一定係咁啱姐‧‧‧」講完,佢就撳一撳太陽穴好似有啲頭暈。

「轟──!」窗外突然行雷,落咗場驟雨。

「老‧‧‧老婆你返房休息先。」阿敏父親扶住佢去房,並交代阿敏:「阿敏,你洗好哂啲碗佢。」

剛才嘅吵鬧結束,只係得番雷雨聲。

「死神,神嚟嘅一筆啊。」阿敏贏咗阿媽,但係一啲開心都冇:「識得配合我。」

「只係佢質疑我存在,咁啱又俾我聽見,我先出手。」我整一整理頸領。

「聽日我去搵詹士仲嚟得切嘛?」

「當然得。」我望一下手腕上嘅錶。

第二日,可能係炎熱嘅夏季關係,雨仲未停落嚟,繼續滋潤依一片大地。而阿敏好早就沖涼刷牙,然後準時七點半落樓下茶餐廳食早餐。

基本上,佢每一個朝早都係咁過。

咁岩出面都開始落雨
Live
Live了
又live
話咁快又live咗
文啊
好明顯死神的態度隨劇情推進逐漸軟化
完故記得topic講定 日日追live好攰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞