我係死神,專門審判自殺嘅人(2)

1001 回覆
414 Like 6 Dislike
頂...唔好意思
自膠

我仲以為我入錯post
幸運兒我諗起:從未怕我會失禮 為我勞苦都不計~~

還在說我如上天賞給你的奬勵

知音人
笑死
墨說巴又扮其他人出故
真係鬼馬
老墨14天咁快出

Ys my Favorite story
墨說巴又扮其他人出故
真係鬼馬

估唔到呢
墨說巴又扮其他人出故
真係鬼馬

估唔到呢

真係充滿驚喜
好感動原來墨巴一直陪住我地
墨說巴又扮其他人出故
真係鬼馬

估唔到呢

真係充滿驚喜
好感動原來墨巴一直陪住我地

虔誠者係咪冇外傳...
墨巴,我想問下你係咪識百無禁忌?
我見你有幫手宣傳佢本螺旋路
我好鐘意佢啲故架
所有實體書都買齊
點解佢唔再出新故呀?忠實讀者表示等得好苦
晨光一起。

阿敏如常地伸個大懶腰就起床,睇嚟訓得好飽滿。不過今日佢冇打算出街食早餐,因為一出房門,佢母親已經一早準備好早餐,仲用平淡嘅語氣叫阿敏過嚟一齊食。

同琴晚,完全係兩個人。

有吐司、有炒蛋、有煎香腸、有蕃茄、有焗豆、有牛奶,阿敏母親睇落完全同琴日夜媽媽聽住《情人的眼淚》嘅佢唔同。

「過嚟一齊食啊‧‧‧阿敏。」

阿敏就算點不肖都好,都知對方消咗氣,冇理由繼續食住個勢咁不留情臉,於是就行過去講咗句早晨,就兩母女一齊食早餐。佢父親起埋身之後見到依個畫面,都覺得恩惠,就充滿番能量咁返工去。

「死神,今日天氣幾好。」返入房嘅阿敏,走到窗前仰望住外面嘅藍天白雲。

「同你心情一樣?」企喺佢身後嘅我維持住二十四小時抱手姿勢。

「係呱?」阿敏望住遙遙嘅天空,好似見到某人而傻傻一笑:「我覺得自己開始見到佢嘅影子‧‧‧‧‧‧」

「‧‧‧」

「詹士呢,我同佢傾傾下音樂,問佢聽咩歌,之後佢推薦啲歌俾佢聽。」阿敏食指掂住下鄂諗一諗,繼續講:「然後我又叫佢學結他,就算雙腳郁唔到啊,雙手靈活又彈得一手好曲,總有人欣賞嘅~」

「睇嚟傾得唔錯。」我溫和地笑:「喺手機。」

「人困境個陣,聽啲正能量嘅歌真係有用。」阿敏亦都微微一笑,陪我喺佢間房望住窗外面嘅天空:「心境都會變。」

「‧‧‧」

「死神,介紹你聽啊──《幸運兒》。」
我好鐘意佢啲故架
所有實體書都買齊

唔稱得上識,但都算係點頭之交
我好鐘意佢啲故架
所有實體書都買齊

唔稱得上識,但都算係點頭之交

利申:你啲書我都有買架
晨光一起。

阿敏如常地伸個大懶腰就起床,睇嚟訓得好飽滿。不過今日佢冇打算出街食早餐,因為一出房門,佢母親已經一早準備好早餐,仲用平淡嘅語氣叫阿敏過嚟一齊食。

同琴晚,完全係兩個人。

有吐司、有炒蛋、有煎香腸、有蕃茄、有焗豆、有牛奶,阿敏母親睇落完全同琴日夜媽媽聽住《情人的眼淚》嘅佢唔同。

「過嚟一齊食啊‧‧‧阿敏。」

阿敏就算點不肖都好,都知對方消咗氣,冇理由繼續食住個勢咁不留情臉,於是就行過去講咗句早晨,就兩母女一齊食早餐。佢父親起埋身之後見到依個畫面,都覺得恩惠,就充滿番能量咁返工去。

「死神,今日天氣幾好。」返入房嘅阿敏,走到窗前仰望住外面嘅藍天白雲。

「同你心情一樣?」企喺佢身後嘅我維持住二十四小時抱手姿勢。

「係呱?」阿敏望住遙遙嘅天空,好似見到某人而傻傻一笑:「我覺得自己開始見到佢嘅影子‧‧‧‧‧‧」

「‧‧‧」

「詹士呢,我同佢傾傾下音樂,問佢聽咩歌,之後佢推薦啲歌俾佢聽。」阿敏食指掂住下鄂諗一諗,繼續講:「然後我又叫佢學結他,就算雙腳郁唔到啊,雙手靈活又彈得一手好曲,總有人欣賞嘅~」

「睇嚟傾得唔錯。」我溫和地笑:「喺手機。」

「人困境個陣,聽啲正能量嘅歌真係有用。」阿敏亦都微微一笑,陪我喺佢間房望住窗外面嘅天空:「心境都會變。」

「‧‧‧」

「死神,介紹你聽啊──《幸運兒》。」

「詹士,介紹你聽啊──《陽光·雨》。
文呢

知音人

呢首同小傷口都好正

知音人

呢首同小傷口都好正

細個好中意呢首
如果依本出書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞