買電視機 / 換電視機 集中討論區 (32)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
Sony黎喇黎喇!55x9000h 幾時減
巴打邊間買?
嘩張相影到好似戲院銀幕咁大既
正常,直下式背光係咁,無法避免
如果55Q80T賣$6XXX就係水貨

行貨建議大鋪買,細鋪就AVoutlet

水貨建議 盛澤影音,不過新年前可能已斷貨

如果巴打對55Q80T有興趣而唔介意2手,呢區有1個巴打因家人理由有1部用左2個月既55Q80T想賣,只求清位,價錢可議,100% work,如果巴打有興趣我先比佢TG你
65Q80T 水貨 只要$9XXX

不過都恭喜巴打,日後裝機後記上網登記先有4年保養
現在差不多已是最低,減價空間不大
如果巴打對55Q80T水貨有興趣而唔介意2手,呢區有1個巴打因家人理由有1部用左2個月既55Q80T水貨想賣,只求清位,價錢可議,100% work,如果巴打有興趣我先比佢TG你
之前睇中部2.0 onkyo tx-8390夾對書架都好正,播歌電影都得不過就超哂支
巴打你合併amp 出2.0效果如何?

我見有巴打話出面Z9R 無貨應該可以疊埋心水出Q70T
我自己房用,駁電腦用,可能用耐左,用左12年聽慣左,冇咩特別
有興趣
巴打介唔介意講邊度買
https://lihkg.com/thread/2374257/page/15
巴打: 李刀岸年糕 售賣 SAMSUNG 55Q80T水貨
best of the best 買,99% new,零瑕疵,屋企自用唔夠2個月,有意私聊
TG: https://t.me/puddling
我買行貨呀,step巴請教下,想知道q70t,q80t同q95t既分別係邊度,邊部性價比最高?
而家Samsung就考慮呢三款
通常電視過完年會唔會減價
Samsung 55Q70T
$10400
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 顏色豐富, 可視角可接受, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強色調
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
8. 兼容Dolby Atmos
9. 立體聲喇叭共20W輸出

Samsung 55Q80T
$11200
有齊Q70T功能, 相比Q70T
1. 加裝了廣視角膜, 提升可視角度, 不過對比度降至4000:1
2. 加了防反光塗層
3. 改用了全陣列直下式背光, 光度700cd/m², 比Q70T高200cd/m²
4. 有local dimming功能, 分了"50"個區域控制LED燈光暗, 令黑位好D
5. 有2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
6. 有Q-SYMPHONY功能, 配合SAMSUNG SOUNDBAR可一同出聲, 增加包圍感, 立體感

Samsung 55Q95T
$14300
有齊Q80T功能, 相比Q80T
1. 加了真緻黑技術, 增強了對比度至10000:1, 高Q80T 1倍
2. local dimming功能, 分了"120"個區域控制LED燈光暗, 令黑位好D, 分區數量比Q80T多1.2倍, 令光暗控制更加細緻精準
3. 光度1300cd/m², 比Q80T高600cd/m², 睇HDR片光位更真實
4. 喇叭數量比Q80T更多
6. 有ONE CONNECT BOX, 方便處理線材
7. 纖薄機身
唔講價錢就係q95t>q80t>q70t,啱唔啱?
打錯左55"
巴打只有以下機種可以選
Samsung 65Q70T
$15900
Samsung 65Q95T
$22800

Samsung 65Q80T沒有出行貨
唔會點減價
啱.
巴打你都係買65Q95T啦

3321巴打
AVLIFE買左65‘Q95T
25980 再sogo卡95折
送$3000超市劵+switch+掛架 4年保
扣晒贈品大約19k
係呀,我應該買呢部,唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞